30 / 04 / 2024

1997 yılında Zeyrek Evleri kamulaştırılacakmış!

1997 yılında Zeyrek Evleri kamulaştırılacakmış!

1997 yılında Zeyrek'teki tarihi 164 evi kurtarmak için proje geliştiren Fatih Belediyesi, tarihi Zeyrek Evleri'ni kamulaştırarak restore ettirecekmiş. Belediye, ilk olarak 71 evi kamulaştırarak işe başlayacakmış.




1997 yılında Zeyrek Evleri kamulaştırılacakmış!


Zeyrek müjdesi!


Fatih Belediyesi, restorasyonu için bir yıldan bu yana Kültür Bakanlığı'ndan izin beklediği tarihi Zeyrek Evleri'ni kamulaştırmaya başlıyor.

FİLİZ GÜLER


    Zeyrek'teki tarihi 164 evi kurtarmak için proje geliştiren Fatih Belediyesi, yakında kamulaştırma işlemlerine başlıyor. Kültür Bakanlığı, Anıtlar Kurulu ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapan Fatih Belediyesi, ilk olarak 71 evi kamulaştırarak işe başlayacak. Kültür eski Bakanı İsmail Kahraman'ın hazırlanan protokolü bir $yıldan bu yana imzalanmaması nedeniyle işlem yapamadıklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Sadettin Tantan, ''Şimdi önümüzde herhangi bir engel kalmadı'' dedi.


Uluslararası yardım

 

    Kültür Bakanlığı'ndan onay alır almaz harekete geçtiklerini belirten Tantan, projeyle ilgili şunları söyledi: ''Kamulaştıracağımız evlerde oturanların büyük çoğunluğu kiracı. Mal sahipleri ise belli değil. Evlerin kendisi restore etmek isteyenlere de belediye olarak biz yardımcı olacağız. Restorasyon projesine UNESCO ve Avrupa Konseyi destek veriyor. Ayrıca sponsor olan bir çok kuruluş var.''


Sabah 3 Ağustos 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön