29 / 04 / 2024

1996 yılında dünyanın en uzun asma köprüsü karar aşamasında!

1996 yılında dünyanın en uzun asma köprüsü karar aşamasında!

1996 yılında İstanbul-Bursa karayolunu 110 kilometre kısaltacak, Körfez Köprüsü karar aşamasındaymış. Eskihisar ile Dilburnu arasında kurulması öngörülen bin 800 metrelik asma köprü ''yap-işlet-devret'' sistemiyle yapılacakmış.



1996 yılında dünyanın en uzun asma köprüsü karar aşamasında!


Körfez'in gerdanlığı


İstanbul - Yalova arasını 3 dakikaya indirecek dünyanın en uzun asma köprüsü karar aşamasında


Teklifler açıldı


İstanbul-Bursa Karayolu'nun 110 kilometre kısaltacak, Körfez Köprüsü karar aşamasında. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 4 Aralık'ta açtığı teklif paketinden yerli ve yabancı ortaklardan oluşan Bouygues - Vinsan, TEKFEN - Impregilo ile ENKA - Japon konsorsiyumları çıktı. Gebze Eskihisar ile Yalova Dilburnu arasında kurulması öngörülen bin 800 metrelik açılır kapanır asma gerdanlık ''yap - işlet - devret'' formülüne göre yapılması planlanıyor.


Trafiğe nefes


Türkiye'nin en yoğun araç trafiğine sahne olan İstanbul - Bursa Karayolu, süper köprüyle birlikte rahat bir nefes alacak. İzmit Körfezi'nin gerdanlığı, 3 gidiş 3 de geliş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşuyor. Askılı köprünün uzunluğu, ayakları da ilave edilince bin 800 metreyi buluyor. Toplam uzunluğunun 3 bin metre olması planlanan köprü hizmete girdiğinde günde 50 bin araç, Körfez'i sadece 3 dakikada geçebilecek. Metin EROĞLU - KOCALEİ


Milliyet 5 Aralık 1996



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön