30 / 04 / 2024

1997 yılında Beyazıt Meydanı'na havuz yapılacakmış!

1997 yılında Beyazıt Meydanı'na havuz yapılacakmış!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi, Beyazıt Meydanı'nda büyük çaplı bir düzenleme gerçekleştirecekmiş. 1.5 yılda tamamlanacak düzenleme çalışmasıyla meydanda 80 yıl önce bulunan havuz yeniden inşa edilecekmiş.



1997 yılında Beyazıt Meydanı na havuz yapılacakmış!


Beyazıt'a havuz


Meydanda 80 yıl önce bulunan havuz, aslına uygun olarak yapılacak


    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyazıt Meydanı'nda geniş çaplı bir düzenleme gerçekleştirecek. Düzenlemenin en önemli bölümünü ise bu alanda 80 yıl önce bulunan havuzun tekrar yapımı oluşturacak. Şu günlerde planlamaları yapılan ve 1.5 yılda tamamlanacak düzenleme çalışmasında 1980'li yıllarda açılan yarışmada birinci olan Yaprak Karlıdağ'ın projesi uygulanacak.


Sahaflar Çarşısı


    Meydanın tarihsel süreçteki yapısına sadık kalınarak düzenleneceğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ''Günümüzde eskiye göre burada çok farklı bir görünüm söz konusu. Örneğin şimdiki Sahaflar Çarşısı, asıl yerinde değil. Meydanın yeni görünümünün kesinleşmesi, yapılan araştırma sonuçları tamamlandığında belli olacak. Meydanda yapılacak havuz ve düzenleme çalışmalarının bir ay içinde başlayacağını tahmin ediyoruz. Tabi ki burada sadece düzenleme çalışmalarıyla yetinmeyeceğiz. Meydan çalışmalardan sonra seyyar satıcılara da kapatılacak'' dediler.


Sabah 27 Haziran 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön