28 / 04 / 2024

1997 yılında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yerine dev alışveriş merkezi!

1997 yılında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yerine dev alışveriş merkezi!

1997 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü, stadı başka bir yere taşıyarak elde edilecek alana Akmerkez'i gölgede bırakacak bir alışveriş merkezi kuracakmış ve Büyükşehir'in göstereceği bir yerde 50 milyon dolara yeni bir stat inşa edecekmiş.



1997 yılında Şükrü Saraçoğlu Stadı nın yerine dev alışveriş merkezi!


Bu stadın yerine Akmerkez benzeri dev bir kompleks yapılacak

Projeler uygulamaya başlandıktan sonra Fenerbahçe Stadı yıkılarak yerine mega bir kompleks yapılacak. Kulübün yeni stadı ise Büyükşehir'in göstereceği bir yerde 50 milyon dolar harcanarak kurulacak.


Fenerland


Fenerbahçe, üç ''mega proje'' ile geleceğe yönelik dev yatırımlar gerçekleştirmek için kolları sıvıyor.


Belediye onayladı

Fenerbahçe'nin ilk projesini Dereağzı'na yapılacak Fenerland oluşturuyor. Bir çok mağaza ve sosyal aktivite merkezlerinin bulunacağı Fenerland'ın, kulübe yılda 5 milyon dolar gelir getireceği hesaplanıyor... Ve herşey ilk kazmanın vurulacağı gün için planlanıyor..


5 bin kişilik yeni stad

Stadın bir başka yere taşınmasıyla elde edilecek alana ise Akmerkez'i gölgede bırakacak dev bir alışveriş merkezi kurulacağı açıklanıyor... Projeleri hazırlanan, finansmanı sağlanan bu dev yatırımın Kadıköy'e çağ atlatacağı savunuluyor.


Halka açılacak

Kulübü 2000'li yıllara dev projelerle taşımayı amaçladıklarını belirten Ali Şen, Batı'da olduğu gibi Fenerbahçe'yi Borsa aracılığıyla halka açmayı planlıyor... Şen, ''25 milyon Fenerbahçe taraftarı, halka açılma ile bu kulübün gerçek anlamda sahibi olacaklar... Yönetim ve taraftar omuz omuza vererek Fenerbahçe'yi dünya futbolundaki zirveye oturtacaklar.'' diyor.


(1997 yılında 1 dolar 120.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 22 Şubat 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön