30 / 04 / 2024

1998 yılında Cinci Meydanı'na spor kompleksi inşa edilecekmiş!

1998 yılında Cinci Meydanı'na spor kompleksi inşa edilecekmiş!

1998 yılında Eminönü Belediyesi, eski bir futbol sahası olan Kadırga'daki Cinci Meydanı'na dev bir spor kompleksi inşa edecekmiş. Temeli Başbakan Mesut Yılmaz tarafından atılacak kompleks 150 milyara mal olacakmış.



1998 yılında Cinci Meydanı na spor kompleksi inşa edilecekmiş!


Eminönü'nde Düşler Tarlası


Eminönü Belediyesi, yıllar önce futbolcuların topla ''ilk tanıştığı'' bir futbol sahası olan Cinci Meydanı'na dev bir spor kompleksi inşa ediyor.


Eminönü Belediyesi, yıllar önce ünlü futbolcuların topla ''ilk tanıştığı'' bir futbol sahası olan Cinci Meydanı'na dev spor kompleksi inşa ediyor.


ŞENOL BAŞTAKAR


    Eğer izlediyseniz, Kevin Costner'ın başrolünü oynadığı ''Düşler Tarlası'' adlı filmde bir çiftçinin şeker kamışı ekili olan arazisini beyzbol sahasına dönüştürmek için kurduğu hayalleri hatırlarsınız... Amerikalı çiftçinin büyük düzü sonunda gerçekleşiyor ve arazisi ünlü beyzbolcuların karşılaşma yaptığı bir sahaya dönüşüyordu. Arazisini beyzbol sahasına dönüştüren çiftçi büyük mutluluk yaşıyordu.


Yine spor alanı olacak


    Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya'nın düşü de Cinci Meydanı'nda inşa edilecek dev spor kompleksi ile gerçek olacak. Bir zamanlar Baba Hakkı, Şükrü Ersoy, Gündüz Kılıç gibi ünlü futbolcuların top koşturduğu alana inşa edilecek komplekste her spor dalı için özel bölümler bulunacak. Böylece bir zamanlar ''spora'' hizmet eden alan, yeniden eski işlevine kavuşacak.


TEMELİNİ MESUT YILMAZ ATACAK


Eminönü Belediyesi'nce Cinci Meydanı'nda 150 milyarlık bir yatırımla gerçekleştirilecek dev spor kompleksinin temeli, 29 Mayıs'ta Başbakan Mesut Yılmaz tarafından atılacak.


(1998 yılında Reşat Altın 19.550.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 22 Mayıs 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com

 



Geri Dön