30 / 04 / 2024

1998 yılında İTO, Emlakbank'ın binasına talip!

1998 yılında İTO, Emlakbank'ın binasına talip!

1998 yılında kendisine gösterişli ve büyük bir yönetim merkezi bulmaya karar veren İstanbul Ticaret Odası, Emlak Bankası'nın Eminönü'ndeki 5 katlı tarihi Denizbank binasına göz koymuş.



1998 yılında İTO, Emlakbank ın binasına talip!


İTO, Emlakbank'ın tarihi binasına talip


Emlak Bankası'nın 1990'da 449 milyar liraya Denizbank'tan aldığı Eminönü'deki tarihi bina bu ay içinde ihaleye çıkacak


    Kendisine daha gösterişli ve büyük bir yönetim merkezi bulmaya karar veren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Emlak Bankası'nın 1990 yılında 449 milyar lira ödeyerek aldığı tarihi Denizbank binasına göz koydu.

    Denizbank'ın genel müdürlük binası iken Emlakbank tarafından bankayı kurtarmak için satın alınan bu 5 katlı bina için bugün 8.5-10 milyon dolardan kapı açılıyor. Ancak bu ay içinde yapılacak ihalede açık artırma yolu izleneceği için satış fiyatının bu rakamın çok üzerine çıkması bekleniyor.


Üyeler karşı


    İTO Yönetim Kurulu'nun bina alımı için yetki istediği İTO Meclisi'nde bazı üyeler bu alışverişe gönüllü olmadı. Bazı üyeler, bu binanın alınmasına, Eminönü'nün SİT alanı olması nedeniyle, yenileme aşamasında sorunlarla karşılaşılabileceğini belirterek karşı çıkarken, bazıları da Oda'nın teklifi için alt ve üst limit belirlenmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiler.

    İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım ise yaptığı konuşmada, Oda'nın menfaatlerinin en iyi şekilde korunacağını belirterek, 2000 yılında yaklaşık 300 bin üyeli hale gelecek İTO'nun, kendisine yakışır bir merkeze kavuşması için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Daha sonra gerçekleştirilen oylamada, Yönetim Kurulu'na, binanın alınabilmesi için yetki verilmesi kararı alındı.

    İTO'nun yetersiz kalan merkezinin taşınması için düşünülen yerlerden biri olan Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi'ndeki arsadan, imar sorunları nedeniyle vazgeçildi ve yeni arayışlara girildi.


(1998 yılında 1 dolar 274.300 liraya, Reşat Altın ise 19.550.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 16 Ağustos 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön