Kentsel Dönüşüm

1999 yılı öncesi riskli yapılara İBB'den müjdeli haber geldi! Yüzde 65 destek verilecek! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 1999 yılından önce yapılmış riskli yapılarla ilgili müjdeli haberi verdi. İBB, 'İstanbul Yenileniyor' destek platformuyla dar gelirli ve emeklilere yüzde 65 destek verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 1999 yılından önce yapılan riskli binalar için harekete geçti. İBB, bu bina sahiplerine destek vereceğini açıkladı. 'İstanbul Yenileniyor' destek platformu kapsamında İBB, dar gelirli ve emekli vatandaşlara yüzde 65 destek vereceğini açıkladı.

RİSK ALTINDAKİ KONUTLAR YENİLECEK

Halktv'de yer alan habere göre; 'İstanbul Yenileniyor' platformu İstanbul'da riskli konut stokunun güvenli, depreme dayanıklı, çevreyle dost yapılara dönüştürülmesini amaçlıyor.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN  AÇIKLAMA GELDİ!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından riskli binaların dönüşümü konusunda destek verileceğini açıkladı. İşte İmamoğlu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o açıklama:

Ekrem İmamoğlu@ekrem_imamoglu

''Deniz kumu, kötü beton, korozyona uğramış demirler, kolonlarda çatlaklar… İstanbul Yenileniyor bu yüzden var. Başvurun, uzlaşın riskli yapınızı maliyetine, hızlı ve güvenli şekilde yenileyelim. Dar gelirlilere ve emeklilere de %65’e varan destek var.''

DESTEKTEN YARARLANMA ŞARTLARI NELER! 

 
GÜÇLENDİRME SİSTEMİ NE DEMEK? 

İstanbul genelinde bazı konutlarda yıkım olmadan, güçlendirme çalışmaları yapılıyor.   İBB Hızlı Tarama yöntemiyle yapılan yapı analiz sonucuna göre E sınıfında yer alan, mevzuat ve statik açıdan güçlendirilmesi uygun bulunan yapıların günümüz teknolojisi ve koşullarında hibrit yöntemlerle güçlendirilmesini amaçlayan, Kiptaş ve üniversitelerin paydaş olduğu sisteme deniliyor.

BİNA GÜÇLENDİRME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER? 

Binlerce kişi bina güçlendirme için yapılması gerekenleri merak ediyor. Bina güçlendirme yapmak isteyen vatandaşlardan bazı belgeler isteniliyor. İşte bina güçlendirme için gerekli olan evraklar;

1.Başvuru / Temsil Yetki Belgesi (Zorunlu)
2. İBB Hızlı Tarama Yöntemiyle Yapı Analiz Raporu(Zorunlu)
3. Ruhsat Belgesi ve veya Yapı Kayıt Belgesi

Ekrem İmamoğlu'ndan kamu bankalarına çağrı: İstanbul Yenileniyor seferberliğine dahil olun!

KİPTAŞ'tan İstanbul'a bir yeni proje daha geliyor! Ali Kurt resmen açıkladı!

İstanbul kentsel dönüşümde ne durumda? İşte Ekrem İmamoğlu'nun deprem hazırlığı!