14 / 05 / 2024

2 bin, 5 bin ve 15 bin TL destek hesaplara yatacak! Ev sahipleri de kiracılar da alacak! Hemen siz de e-Devlet'e bakın!

2 bin, 5 bin ve 15 bin TL destek hesaplara yatacak! Ev sahipleri de kiracılar da alacak! Hemen siz de e-Devlet'e bakın!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki deprem yaklaşık 13 milyon vatandaşın yaşadığı bölgeyi etkiledi. 2 bin, 5 bin ve 15 bin TL destek hesaplara yatacak! Ev sahipleri de kiracılar da alacak! Hemen siz de bakın! E-devlet başvuru...



Kira ve taşınma yardımı olarak da bilinen depremzede barınma desteği başvuruları AFAD'dan yapılan açıklama ie başladı. Deprem bölgesinde konutu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hasarlı şekilde belirlenen konu sahibi ve kiracıların Afetzede Barınma Desteği başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştiebileceğini duyuran AFAD, kimlerin başvuru yapabileceğini ve taşınma yardımı ile kira yardımı ödemeleri ile ilgili de merak edilen soruların yanıtlarının http://aydes.gov.tr/  adresinde yer aldığını belirtti. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konutunun hasarlı olduğu belirlenen konut sahibi ya da kiracılar başvurularını, e-Devlet üzerinden AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranını kullanarak gerçekleştirebilecek.

2 bin, 5 bin ve 15 bin TL destek hesaplara yatacak! Ev sahipleri de kiracılar da alacak! Hemen siz de e-Devlet e bakın!

Afetzedeler için  taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla afetler sonrasında AFAD tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteği yapılıyor. Deprem bölgesinde konutu Bakanlık tarafından hasarlı olarak tespit edilen konut sahibine ya da kiracıya Afetzede Barınma Yardımı sağlanıyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR? BAŞVURU EKRANI...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem bölgesindeki konutu hasarlı olduğu belirlenen konut sahipleri ya da kiracılar için e-Devlet üzerinden Afetzede Barınma Desteği başvurularının alınmaya başladığını açıkladı. 

2 bin, 5 bin ve 15 bin TL destek hesaplara yatacak! Ev sahipleri de kiracılar da alacak! Hemen siz de bakın! E-devlet başvuru...


Geri Dön