02 / 05 / 2024

2 milyon memura kötü haber! Maaşlar bir anda düşebilir! 

2 milyon memura kötü haber! Maaşlar bir anda düşebilir! 

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 18 Ocak 2024'te almış olduğu bir kararla, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı iptal edildi. Peki bu durum maaşları nasıl etkileyecek? 



Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartını kaldırması 2 milyondan fazla memurun maaşlarında bir belirsizlik yarattı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada söz konusu bu düzenlemenin iptali için AYM'ye başvuran CHP'yi eleştirerek, 2 milyondan çok memurun bu ödemeden yararlandığını ve iptal kararının mağduriyet yaratacağını dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de yaptığı açıklamada söz konusu bu kararı savunarak, eşitlik ve ayrımcılığın önlenmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

2 milyon memura kötü haber! Maaşlar bir anda düşebilir! 

Halktv'nin aktardığı habere göre Anayasa Mahkemesi'nin, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartını kaldırması, tartışma yarattı. İptal edilen bu söz konusu düzenleme kapsamında yapılan ödemeden 2 milyondan daha fazla  memurun yararlandığı kaydedildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasında söz konusu düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapan CHP'yi eleştirerek, "Memurlarımızın toplu sözleşme kazanımını, Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi’ne götürmüştür ve maalesef ki söz konusu bu ödemeye ilişkin düzenleme Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sendikalı bütün kamu çalışanlarına eşit ikramiye verilmesini savunduklarını kaydederek, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla 400 bin kamu emekçisinin mağduriyetinin giderildiğini dile getirdi.

Sendikalardan da milyonlarca memuru yakından ilgilendiren söz konusu karara tepki gecikmedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hükümet yetkililerinden Toplu Sözleşme hükümlerinin uygulanmaya devam edileceği açıklamasını beklediklerini dile getirirken ayrıca Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, de mahkemenin vermiş olduğu bu kararın kamu çalışanları açısından kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

 

 

Dolara olan talep fazlalığı Merkez Bankası'nı harekete geçirdi! Bankaları aradı...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Artık hesabınızda para olmasa da kiranızı ödeyebilirsiniz! Yapı Kredi'den 'Kiram Hesabımda' uygulaması geldi!


Geri Dön