27 / 04 / 2024

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.



Birleşik Krallık konut piyasası, 2024 yılının Şubat ayında konut fiyatlarının art arda 5. ayda da artmasıyla dayanıklılık gösterdi. Halifax tarafından açıklanan remsi rakamlara göre konut fiyatları Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artışa işaret ederken, bu yılın Ocak ayından önceki 12 ayda gözlemlenen yüzde 2,3'lük büyümeden daha yavaş bir hızda da olsa yıllık bazda yüzde 1,7'lik bir artışa katkı sağladı.

Investing'te yer alan habere göre göre ortalama konut fiyatının 2022 yılının Haziran ayındaki zirvenin yaklaşık olarak 1.800 Sterlin altında kalmasına rağmen, piyasa, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz artırımlarının ve Liz Truss'un Başbakanlığı döneminde tahvil piyasasındaki çalkantılardan sonra yaşanan yavaşlamadan kurtuluyor gibi görünüyor.

Birleşik Krallık ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Halifax Mortgages direktörleri arasında yer alan Kim Kinnaird, piyasanın mevcut durum hakkında çok önemli bazı değerlendirmeler yaparak, son dönemlerdeki borçlanma maliyeti indirimlerinin olumlu etkisinin kısa zamanlı olabileceğini kaydetti. Kim Kinnaird, "İngiltere Merkez Bankası'nın bu sene faiz oranlarını düşüreceği beklentileriyle beraber mortgage oranlarının düşmesi kısa zamanda alıcıların güvenini arttıracak olsa da, faiz oranlarında yaşanan düşüş eğilimi azalma belirtileri gösteriyor" diye konuştu.

Bu yılın Şubat ayında konut fiyatlarında bir önceki aya göre yaşanan artış, beş aydır hız kesmeden süren artış serisindeki en mütevazı artış şeklinde belirtildi. Ayrıca buna ek olarak, Londra konut piyasası da Şubat'ta kaydedilmiş olan yüzde 1,5'lik yıllık büyüme ile yükselişe geçerek 2023 yılının Ocak ayından bu yana başkentte kaydedilmiş olan ilk pozitif yıllık büyümeye işaret etti.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre konut fiyatlarında yaşanan bu artış eğilimi rakip kredi kuruluşu Nationwide'ın raporuna da yansıdı ve Nationwide geçen hafta konut fiyatlarında bir seneden daha uzun bir süredir ilk defa yıllık artış kaydetti.

Söz konusu analizde kullanılan döviz kuru 1 $ - 0,7850 £ olarak belirtildi.

 

Artık hesabınızda para olmasa da kiranızı ödeyebilirsiniz! Yapı Kredi'den 'Kiram Hesabımda' uygulaması geldi!

Milli Emlak'tan 3 ilde kiralık arazi ve bina! Tarihler tek tek açıklandı!

Dolarda yıl sonu beklentisi yükseldi! 2024 dolar/TL ne kadar olacak?


Geri Dön