Sektörel

2 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksiti 60 bin TL'yi aştı! Konut almak mı, borsada hisse-fon almak mı mantıklı?

Konut kredisi faizlerinde yaşanan artışların ardından, geri ödeme rakamları da aylık taksit tutarları da rekora koştu. Peki konut kredisi çekip ev almak şu an mantıklı mı? Kredi çekerek konut yatırımı yapmak mı, hisse-fon yatırımı mı daha mantıklı? 

Yeni ev alacaklar, konut yatırımı yapacaklar ve elindeki birikmiş parasını değerlendirmek isteyenler en mantıklı yatırım aracını araştırıyor. Son zamanlarda hem konut fiyatlarında hem de konut kredisi faiz oranlarında yaşanan artışlar ev alacakları zor duruma düşürdü. 

Bankalardan konut kredisi almak isteyenler, hem geri ödeme rakamlarını hem de aylık taksit tutarlarını gördüklerinde hayallerini ertelemek zorunda kalıyor. 

Peki konut kredisi çekip ev almak şu an mantıklı mı? Kredi çekerek konut yatırımı yapmak mı, hisse-fon yatırımı mı daha mantıklı? 

73 bin takipçisi olan yatırımcı Temettücü Turgay isimli kullanıcı, https://twitter.com/cumhuriyet48 X sosyal medya hesabından, konut yatırımı ve hisse-fon yatırımı ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımında bankaların konut kredisi hesaplamasına yer veren Temettücü Turgay, şu ifadeleri kullandı:

"Ekranda gördüğünüz görsel az önce konut kredisi yazıp karşıma çıkan ilk site de yaptığım sorgulama. 4 milyon TL ye ev almak isteyen birisi veya 2 Milyon TL konut kredisi kullanmak isteyen birisinin cebinde de diyelim ki 2 milyon TL parası var. Yani 4 milyon TL ye ev alacak.

Aylık olarak minimum 60.000 TL ödeyecek tam 10 sene yani 120 ay. Onu ödeyecek imkanım olsa, ev alacağıma borsada hisse alırım fon alırım, Her ay 60.000 TL lik alım yılda 720.000 TL eder

5 sene bunu yapabilecek birisi varsa zaten 1 ev değil belkide 4-5 ev alacak imkana sahip olur.

Gerçekten bizi köleleştirilmiş kişiler mi yapmaya çalışılıyor.

Böylesine güzel bir kazanç kapısı varken neden bu iş ile ilgili yasal düzenlemeler yapılıp bu işin eğitimi henüz lise hayatında gençlere yatırım bilinci aşılanmıyor.

Fakir imkanı olmayan alım gücü bitmiş bir millet olarak kalmayalım. Elin gavuru geliyor bizim ülkemizde bizim güzelim şirketlerden alıyor parasını katlıyor biz bakıyoruz öylece. Neden çünkü bizlere hep aman günah aman kumar aman batarsın izlenimi yaratılmış. Bir kişi de çıkıp aferin oğlum kızım yatırımı öğren bende destekçinim dememiş.

Çocuklarınıza yatırımı anlatın geleceğini garanti altına almanın yollarını öğretin saygılar sunuyorum."

Peki vatandaşlar konut yatırımı ve hisse-fon yatırımı ile ilgili neler söyledi? Hangi yatırım daha mantıklı? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

İnşaat sektörü, konkordato ilan eden sektörler arasında zirvede! 

Dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımı nasıl olmalı? Gayrimenkul uzmanı 8 maddede açıkladı!

Merkez Bankası'nın İFM binası için flaş karar: Resmi Gazete'de yayımlandı!