29 / 06 / 2024

Dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımı nasıl olmalı? Gayrimenkul uzmanı 8 maddede açıkladı!

Dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımı nasıl olmalı? Gayrimenkul uzmanı 8 maddede açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, yatırımcıların merak ettiği dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımını 8 maddede açıkladı.



Dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımını merak eden yatırımcılar için Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'den sekiz maddelik açıklama geldi. Gültekin sosyal medya hesabı X'ten dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımını anlattı.

Gayrimenku uzmanı Gültekin, dün yaptığı paylaşımda dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımının nasıl yapılacağını yarın açıklayacağını yazmıştı. İşte Gültekin'den beklenen açıklama az önce geldi. Peki Dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımı nasıl olmalı? işte o paylaşım ve gelen yorumlar....

Murat Gültekin @muratguItekin

DOLAR BAZINDA KATLAMALI GAYRİMENKUL YATIRIMINI ANLATIYORUM. 

Hadi Başlayalım..

1) Bu yatırımın tercihi kesinlikle arazi yatırımı olmalı. Konut dükkan olmamalı.

2) En az orta vade (4-5 yıl) veya uzun vade (8-10) yıl belirlenmeli..

3) Adı çıkmış, meşhur olmuş çoktaaan keşfedilmiş bölgelere girmektense henüz yeni yeni keşfedilmeye başlanmış bölgelerde yatırım yapılmalı.

4) Meşhur olmuş bölgelerden imarlı arsa yatırımı yapılmaktansa, kimsenin farkında olmadığı bölgelerde imarlı arsa yatırımı yapılmalı.

5) Tespit ettiğiniz bir bölgenin 50-100 km yakın mesafesinde örnek olarak ( Büyük yerleşim yeri, yapılacak bir kamu projesi duyulmuşsa, herkes alım için oraya saldırıyorsa) sizin tespit ettiğiniz bölge zemin yapısı olarak ova şeklinde değilse, sit alanları yok ise , geçmiş 5 yıllık fiyat periyodunda %1000 ( 10 kat ) yapmadı ise, alacağınız arazi Tarla vasıflı ve manzaralı ise, Özellikle duble yol veya asfalt cepheli ise veya ana arter yoluna yakın ise doğru yoldasınız.

6) Keşfettiğiniz bölge küçükşehir statüsünde ise, 5. Maddede belirttiğim özelliklerde ise, ilgili ilin İl Özel İdaresi Tarla vasıflı araziye, Turizm , sosyal kültürel alan, yaşlı bakım evi, rekreasyon alanları şeklinde ruhsat veriyorsa, doğru yerdesiniz.

7:) Uzun vade değilde orta vade düşünüyorsanız en az 25 metre kadastro yolu olan Tarla buldu iseniz, geçmiş 5 yıllık fiyat performansı da 10 kat değil 2-3 kat yapmış ise doğru yoldasınız.

8) Alırken sahada bulunan EMLAK ACENTELERİ’ne ÖZELLİKLE BEN ALICAM UNUTUCAM EN AZ 4-5 YIL SATMAYACAĞIM diye sakın söylemeyin, golü yersiniz. Yarın satacakmış gibi inceleyip alın.

ÖNEMLİ BİLGİLER;

Bu dediklerimi İSTANBUL  Ankara  İZMİR gibi şehirlerde boşuna aramayın. 

Su havzası , düz ova , çukurda kalan bölgelere girmeyin.

Yüksek gerilim, orta gerilim hattı geçen, altından doğalgaz boru hattı geçen arazi almayın.

Gelişime açık olabileceğini düşündüğünüz, fay hattı geçmeyen, İl ve ilçe merkezlerine yakın, yakınında orman olan ve özellikle kuzey akslarında kalan villa imarlı bir arsayı 1000₺'nin  altında buluyorsanız düşünmeden alın. 

 

Eylül 2021'de İstanbul'da konut metrekare fiyatı 15 gram altına denkti! Şu an 22,4 gram altın oldu!

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları dolar bazında gıdım gıdım aşağı gidiyor!

Geri Dön