Ekonomi

2 yıl ödeme yok! 150 bin TL üstelik faizsiz

Sosyal sorumluluk amacıyla hayata geçirilen projeler kapsamında Aile ve Gençlik Bankası 150 bin lira kredi verileceğini duyurdu. 4 yıl vade seçeneği ile sunulan kredi kapsamında ilk 2 yıl erteleme imkanı veriliyor. İşte tüm detaylar...Pek çok konuda destek sağlanacağı ifade edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faizsiz evlilik kredisi verileceğini açıkladı

AK Parti tarafından hayata geçirilen yeni projeler vatandaşların dikkatini topluyor. Pek çok konuda destek sağlanacağı ifade edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faizsiz evlilik kredisi verileceğini açıkladı.

2 yıl erteleme imkanı sunan evlilik kredisi kapsamında 48 ay vade seçeneği ile ödeme imkanı verildi. Borçlar nedeniyle evlenmekten vazgeçen gençlere de evlilik yolu göründü. İşte tüm detaylar...

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destek ödemeleri kapsamında evlenecek gençlere de yeni imkanlar sunuluyor. 150.000 TL'ye kadar faizsiz kredi verileceğini duyuran Başkan Erdoğan 4 yılda ödeme imkanı sunuyor. Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanan destek ödemeleri çocukların eğitimi ve aile kurumunu koruyan hizmetler ile de gündemdeki yerini alıyor. Yeni evlenecek çiftler yeni ev kurmak için kredi ödemelerinden yararlanabilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
150.000 TL olarak sunulan kredi ödemeleri kapsamında evlilik kredisinden evlenmek üzere ya da evliliğin ilk aylarında olan çiftlerin yararlanabileceği belirtildi. Kredi başvuruları hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Kredi ödemelerinin seçim öncesinde başlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili CNN Türk muhabirine değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı;

Burada öne çıkan en önemli unsurlardan bir tanesi faizsiz kredi. Aile koruma kalkanı adı altında yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli aylık 3.125 TL taksitle toplamda 150 TL'lik bir kredi verilecek. Bu kredinin finansmanı Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilecek. Bu bankanın da Karadeniz'den çıkacak olan gazın satışıyla ilgili kurulacağıyla alakalı da duyumlarını aldık. Şartlar henüz açıklanmadı ama yeni evlenecek olmaları şart. Burada evlilik cüzdanları veya evlendirme dairesi üzerinden ilgili yazılar talep edilebilir. Orada durumu müşkül olanlarla ilgili bu tür sosyal yardımlar genelde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla veriliyor. 40'a yakın buna benzer destek var. Bu desteklerle ilgili de asgari ücretin 3'te birinin altında kalanlarla alakalı da olabilir. Ya da tüm evlenenleri de kapsayabilir. Yasa çıkmış olduğu zaman her şey netleşmiş olacak.