Ekonomi

Çiftçilere müjde! 2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL'lik destek veriliyor! İşte genç çiftçi kredisi başvuru şartları!

Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyen milyonlarca kişinin yüzünü güldürecek desteklerini açıkladı. Banka, 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' sloganıyla tarım alanındaki genç sayısını artırmak amacıyla 500 bin liraya ulaşan 2 yıl geri ödemesiz kredi fırsatını hayata geçirdi. Ziraat Bankası tarafından tarım alanındaki genç sayısının yükseltilmesi amacıyla kredi desteğinde bulunulacağı duyuruldu

Ziraat Bankası, Türkiye’deki çiftçilerin üretimine destek olmak amacıyla harekete geçti ve çiftçilik yapmak isteyen milyonlarca kişinin yüzünü güldürecek desteklerini açıkladı. Ziraat Bankası tarafından tarım alanındaki genç sayısının yükseltilmesi amacıyla kredi desteğinde bulunulacağı duyuruldu.

Ziraat Bankası tarımda üretime destek olmak için 6 farklı kredi desteğini açıklamıştı ve bu desteklerden en çok ilgi çekeni genç çiftçilere yönelik kredi paketi olmuştu. Banka, 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' sloganıyla imza attığı yeni paketle, gençlerin tarıma yönelik yatırımlarına ve faaliyetlerine destek olacak. 

Peki Ziraat Bankası genç çiftçi kredisine nasıl başvuru yapılır? Genç çiftci kredisi ne kadar? Genç çiftçi kredisi başvuru şartları neler? İşte Ziraat Bankası genç çiftçi kredisine ilişkin tüm ayrıntılar...

Ziraat Bankası tarafından genç çiftçi kredisine ilişkin tüm detaylar açıklandı. Tarım alanında faaliyette bulunan genç sayısının artırılması amacıyla banka, genç çiftçilere 500 bin TL'ye varan kredi desteği sağlıyor. 

Genç çiftçi kredisi hangi ürünler için veriliyor?

Süt hayvancılığı, arıcılık, besicilik, serada sebze üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kapsamında genç çiftçi kredisinden şu alanlarda faydalanılabiliyor: 

- Canlı hayvan alınmasına, 
- Basit sera yapımına ilişkin inşaat giderlerinde,
- Faaliyet konusuyla ilgili makine ekipman alımında, 
- Kira ödemelerinde,
- İşletme giderlerinde.

ZİRAAT BANKASI GENÇ ÇİFTÇİ KREDİSİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Ziraat Bankası tarafından sağlanacak olan genç çiftçi kredisine başvurular Ziraat Bankası şubelerinden yapılabiliyor. 

Genç çiftçi kredisi başvuruları 13 Nisan 2022'de başladı ve 31 Aralık 2023'te tamamlanacak. 

Peki Ziraat Bankası genç çiftçi kredisinin ödeme planı nasıl? İşte ayrıntılar...

Genç çiftçi kredisi; gençleri tarımsal ekosisteme dahil ederek, katma değerli üretimin ön plana çıkmasına imkan sunacak, tarım ürünleri fiyatlarına ve istikrarına katkı sağlayacak ve tarım girişimciliğini yükseltecek. 

GENÇ ÇİFTÇİ KREDİSİNDE GERİ ÖDEME PLANI NASIL?

Genç çiftçilere sağlanacak 500 bin liralık kredide 2 sene anapara ödemesiz olarak sunuluyor. Kredi kapsamında 10 yıl vade imkanı da bulunurken, faizin yüzde 100'ü devlet tarafından karşılanıyor. 

ZİRAAT BANKASI GENÇ ÇİFTÇİ KREDİSİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? 

Genç çiftçi kredisiyle ilgili ayrıntılı bütün bilgilere Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla erişilebiliyor. 

Krediden yararlanmak isteyen kişilerin Cumhurbaşkanı Kararı’nda yer alan kriterleri sağlaması gerekiyor ve kişinin şartları ile üretim yaptığı konunun uygun olması  gerekiyor. 

Buğdayda bugünkü alım fiyatı ne kadar? Buğday kaç lira? TMO, Konya, Edirne Ticaret Borsası 16 Haziran 2022 fiyat listesi

Ünlü analistten şok açıklama! Altın işte bu rakamı görecek! Şimdi bu rakama bakmayan sonra pişman olur!

Durmak bilmiyor! Motorine okkalı bir zam daha