Ekonomi

Çiftçilere büyük destek! 2 yıl geri ödemesiz 500 bin lira kredi fırsatı resmen başladı! Genç çiftçi kredisi nasıl alınır

Ziraat Bankası, Türkiye’deki çiftçilerin üretimine destekte bulunmak için harekete geçti. Bu kapsamda 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' kampanyası hayata geçirildi. Genç çiftçilere 500 bin liraya varan, 2 sene ödemesiz kredi sunuluyor... jpg'/>Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyenlerin yüzünü güldürdü ve Türkiye’deki çiftçilerin üretimine destekte bulunmak için adım attı

Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyenlerin yüzünü güldürdü ve Türkiye’deki çiftçilerin üretimine destekte bulunmak için adım attı. Banka tarafından, tarım alanındaki genç sayısının artırılması amacıyla destek kredisi verileceği açıklandı.

 

Tarımda üretime destek olmak amacıyla 6 farklı kredi desteğini hayata geçiren Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyen gençleri de unutmadı. Banka tarafından, 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' sloganıyla verilen kredi kapsamında, gençlerin tarımsal yatırımları ve faaliyetleri desteklenecek.

Peki Ziraat Bankası genç çiftçi kredisine nasıl başvuru yapılır? Ziraat Bankası genç çiftçi kredisini kimler alabilir? İşte Ziraat Bankası genç çiftçi kredisi başvuru şartları ve ayrıntılar...

 

Tarım alanında faaliyet gösteren genç sayısının artırılması amacıyla Ziraat Bankası, genç çiftçilere 500 bin liraya varan kredi imkanı sunuyor. 

Genç çiftçi kredisi hangi ürünler için veriliyor? 

Süt hayvancılığı, arıcılık, serada sebze üretimi, besicilik, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kapsamında kredi verilecek durumlar şu şekilde: 

- Canlı hayvan alınması, 
- Basit sera yapımıyla ilgili inşaat giderleri,
- Faaliyet konusuna ilişkin makine ekipman alımı, 
- Kira ödemeleri,
- İşletme giderleri.

Genç çiftçi kredisine nasıl başvurulur? 

Ziraat Bankası tarafından sağlanan genç çiftçi kredisine başvurular şubelerden yapılabiliyor. Genç çiftçi kredisine başvurular 13 Nisan 2022'de başlarken, son başvuru tarihi 31 Aralık 2023 olarak belirlendi.

Genç çiftçi kredisi; gençleri tarımsal ekosistem kapsamına dahil ederek, katma değerli üretimi artıracak, arım ürünleri fiyatlarına ve istikrarına katkı sağlayacak ve tarım girişimciliğini yükseltecek.

10 YIL VADELİ KREDİ

Genç çiftçilere sunulacak 50 bin liralık kredi için 10 yıl vade imkanı sunuluyor. 2 yıl geri ödemesiz olan kredide faizin yüzde 100'ünü devlet karşılıyor.

GENÇ ÇİFTÇİ KREDİSİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Genç çiftçi kredisine ilişkin ayrıntılı bilgiler Ziraat Bankası şubelerinden alınabiliyor. Krediden yararlanmak isteyen ve tarımsal üretime dahil olmak isteyen genç çiftçiler, banka şubelerini ziyaret edebilir. 

Krediden yararlanmak için, başvuran kişinin şartlarıyla üretimde olduğu alanın uygun olması ve Cumhurbaşkanı Kararı’ndaki kriterlerin karşılanması koşulu bulunuyor. 

Çift maaş almak isteyen SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler dikkat! Çift maaş nasıl alınır? Çift maaş alma şartları neler?

Fındık fiyatlarında son dakika! Beklenen zam geldi mi? İşte fındık fiyatları 13 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Toprak Mahsulleri Ofisi temel gıda ürünlerinde çılgın fiyatlar! İşte 13 Mayıs 2022 TMO fiyat listesi...

iPhone almak isteyenler müjde! iPhone 12'de inanılmaz indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 13 Mayıs 2022 fiyat listesi...