Ekonomi

Çiftçilere 2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL kredi desteği! Genç çiftçi kredisine kimler başvurabilir?

Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyenlerin yüzünü güldürdü. Banka, 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' sloganıyla tarım alanındaki genç sayısı yükseltmek için 500 bin TL'ye varan ve 2 yıl geri ödemesiz kredi fırsatını başlattı... jpg'/>Türkiye’deki çiftçilerin üretimine destekte bulunmak için harekete geçen Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyenlerin yüzünü güldürdü

Türkiye’deki çiftçilerin üretimine destekte bulunmak için harekete geçen Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyenlerin yüzünü güldürdü. Ziraat Bankası tarafından tarım alanındaki genç sayısı yükseltmek için destek kredisi açıklandı.

 

Ziraat Bankası tarımda üretimi destekleme amacıyla 6 farklı kredi desteğini duyurdu. Bu desteklerden biri de genç çiftçilere oldu. Banka, 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' sloganıyla gençlerin yatırımlarını ve faaliyetlerini destekleyecek.

Peki Ziraat Bankası genç çiftçi kredisi nedir? Genç çiftçi kredisine nasıl başvurulur? Ziraat Bankası genç çiftçi kredisine kimler başvurabilir? İşte merak edilen detaylar...

Tarım alanında faaliyette bulunan genç sayısının yükseltilmesi için Ziraat Bankası tarafından, genç çiftçilere 500 bin Türk Lirası'na ulaşan kredi veriliyor. 

Hangi ürünler için kredi veriliyor? 

Süt hayvancılığı, arıcılık, besicilik, serada sebze üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği çerçevesinde şu durumlarda kredilerden yararlanılabilir: 

- Canlı hayvan alınmasına, 
- Basit sera yapımına ilişkin inşaat giderlerinde,
- Faaliyet konusuyla ilgili makine ekipman alımında, 
- Kira ödemelerinde,
- İşletme giderlerinde.

Genç çifçi kredisine nasıl başvuru yapılır? 

Ziraat Bankası tarafından verilen genç çiftçi kredisine başvurular Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. 

Genç çiftçi kredisi başvuruları 13 Nisan 2022 tarihinde başladı, 31 Aralık 2023'te sona erecek. Genç çiftçi kredisi; gençleri tarımsal ekosistem kapsamına alarak, katma değerli üretimin ön plana çıkmasını sağlayacak, tarım ürünleri fiyatlarına ve istikrarına katkıda bulunacak ve tarım girişimciliğini artıracak.

Genç çiftçi kredisi ödeme planı nasıl? 

Genç çiftçilere sağlanacak 500 bin TL'lik kredi, 2 sene anapara ödemesiz şekilde sağlanıyor ve 10 yıl vade imkanı sunuluyor. Aynı zamanda faizin yüzde 100'übü devlet karşılıyor. 

Genç çiftçi kredisine kimler başvurabilir? 

Genç çiftçi kredisiyle ilgili tüm detaylı bilgilere Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla ulaşılabiliyor. 

Krediden faydalanmak için, başvuran kişinin şartları ile üretim yaptığı konunun uygun olması ve Cumhurbaşkanı Kararı’nda yer alan kriterlerin sağlanması koşulları aranıyor. 

Memur ve emekli maaşında hesap yenilendi! Kim kaç lira alacak? İşte mesleklere göre yeni maaşlar...

Emekli bayram ikramiyesi haberinde Bakan Vedat Bilgin'in açıklamasındaki gizli sır ortaya çıktı

TOKİ'den Trakya'ya 1.140 yeni konut geliyor! 2 şehirde ucuz konut için düğmeye basıldı!