18 / 05 / 2024

2000-2008 arası sigortalılar için kaçırılmayacak fırsat! O şart sil baştan düzenleniyor

2000-2008 arası sigortalılar için kaçırılmayacak fırsat! O şart sil baştan düzenleniyor

EYT'nin çıkmasının ardından 2 milyona yakın kişi emekli oldu, fakat yasadan faydalanamayanlar için kısmi emeklilik formülü gündeme geldi. Kısmi emeklilik koşullarına göre, çalışanlar belirli bir seviyede emekli olup kalan zamanları için de çalışmayı sürdürmeye devam edebilecekler.



Esnek yaş modeline geçiş ise, çalışanların daha erken vakitte emekli olmalarına olanak tanıyacak bir uygulamadır. Bu modelde, personeller belirli bir yaşın altında emekli olabilecekler ve emekli olmalarının akabinden de çalışmayı sürdürecekler. Bu da hem çalışanların daha erken yaşta emekli olmalarına olanak tanıyacal hem de işgücü piyasasında daha çok yer açacaktır.

Özetle, Türkiye'de EYT düzenlemesi akabinde 1999-2000'den sonra sigortalılar için kademeli yaş koşuluyla emeklilik konusu gündeme geldi. Kadınların emeklilik sistemi bakımından daha iyi şartlarda emekli olmaları ve esnek yaş modeline geçiş gibi hususlar ise, ileride emeklilik sisteminde daha çok yer alacaklar.

2000-2008 arası sigortalılar için kaçırılmayacak fırsat! O şart sil baştan düzenleniyor

MAAŞLAR ÖDENMEYE BAŞLADI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile alakalı süreç devam ederken, yaklaşık 1.6 milyon EYT'li Mart ve Nisan ayları içinde emekli olmak için gerekli başvuruyu yaptı. Mart ayında başvuru yapıp işlemleri bitirenler nisan ayında aylık farklarını ve ikramiyelerini de alarak aylıklarını erken almaya başladılar. Bu süreçte, Mart ayında başvuran tüm EYT'liler için aylık hesabı 1 Nisan itibari ile yapılmaya başlandı.

Destek ödemelerine zam geldi! Yeni tutarlar vatandaşı sevince boğdu!

Emeklilere büyük müjde! Artık 8 bin TL ödemeyeceksiniz

Bu ürünler kapış kapış gidiyor! Carrefour'da Bayram coşkusu! Ece fındıklı çikolata 75 TL, Poşet şeker 56.90 TL'ye düştü


Geri Dön