09 / 05 / 2024

Emeklilere büyük müjde! Artık 8 bin TL ödemeyeceksiniz

Emeklilere büyük müjde! Artık 8 bin TL ödemeyeceksiniz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'liler, eksik prim günleri ile alakalı büyük sorun yaşıyordu. Fakat yapılan açıklama ile emekli olacak vatandaşların bu mağduriyeti giderildi ve bu mutlu haber vatandaşla paylaşıldı.



Sosyal Güvenlik'ten tek başına yaşamak zor veya imkansız olduğundan, emeklilik tasarruflarına öncelik vermek, mali bir felaketi önlemek için çok önemlidir.

 İşten çıkarılırsanız ve başka bir iş bulamazsanız veya çalışamayacak kadar hastalanırsanız, emeklilik gününüzün ne zaman geleceği konusunda bir seçeneğiniz olmayabilir - bu nedenle o gün geldiğinde bankada bir yastık bulundurmanız gerekir.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT'liler), prim günü hususunda yaşadıkları sıkıntılar sebebiyle endişe içine girerken, devlet yetkililerinden sevindirici bir haber geldi.

 Bayram girmeden yapılan bir ilan ile milyonlara bin 500 TL katkı sağlanacağının söylenmesi, EYT'liler içinde mutlulukla karşılandı.

Emeklilere büyük müjde! Artık 8 bin TL ödemeyeceksiniz

EYT'LİLER İÇİN PRİM DESTEĞİ DETAYLARI AÇIKLANDI

EYT'li emekliler için prim katkısı başlatıldı ve ifade edilen açıklamada, EYT'li olup çalışan vatandaşlara yönelik prim teşvikine ait 5 maddede ayrıntılar paylaşıldı. 

İşte teşvik ödemelerine dair değiştirilmiş ve özgünleştirilmiş bir açıklama:

EYT'lilerin istihdamda kalmasını teşvik etmek sebebiyle çalışanı ilk defa emekli maaşı bağlanması ve işverenin zamanı geçmiş sigorta primi borcu olmaması şarttır. Ayrıca, başka bir işletmesinden SGK'ya prim borcu bulunan bir işveren, borçsuz işletmesi için prim katkısından faydalanamayacaktır.

Emeklilere büyük müjde! Artık 8 bin TL ödemeyeceksiniz


Geri Dön