20 / 05 / 2024

Emeklilere büyük müjde! Artık 8 bin TL ödemeyeceksiniz

Emeklilere büyük müjde! Artık 8 bin TL ödemeyeceksiniz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'liler, eksik prim günleri ile alakalı büyük sorun yaşıyordu. Fakat yapılan açıklama ile emekli olacak vatandaşların bu mağduriyeti giderildi ve bu mutlu haber vatandaşla paylaşıldı.



Teşvikten faydalanmak isteyen bir EYT'li çalışanın prime esas kazanç bedeli 30 bin TL ise, işveren vesilesi ile verilmesi gereken 8 bin 106 TL'lik sosyal güvenlik destek priminin bin 501 TL'si devlet vesilesi ile karşılanacaktır. Bu vesile ile işveren, 8 bin 106 TL yerine sadece 6 bin 605 TL prim verecektir.

 Teşvik, EYT'li çalışanın tekrar işe girdiği zaman süresince devam edecektir.

Emeklilere büyük müjde! Artık 8 bin TL ödemeyeceksiniz

Teşvikten faydalanan işverenlerin koşulları düzenli olarak kontrol edilecek ve haksız faydalanılan teşvikler geri tahsil edilecektir.

 Fakat aynı işverenin başka bir işyerine nakledilen çalışanın indirim hakkı sona erecektir.

Özel sektöre ait işyerlerinde çalışan sigortalılar ve ev hizmetlerinde 10 günü aşan çalışan sigortalılar da teşvikten faydalanabilecektir.

Sandık statülerine tabi personel istihdam eden bankalar, sigorta ve reasürans firmaları oda, borsa ve birlikler, sosyal güvenlik destek primi indiriminden yararlanamayacaktır ve devlet aracılığı ile karşılanan prim bedelleri, gelir ve kurumlar vergisi uygulamalarında gider olarak kabul edilmeyecektir.

2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

1 trilyon 890,6 milyar TL'ye yükseldi! KKM'den yeni rekor geldi

Bu ürünler kapış kapış gidiyor! Carrefour'da Bayram coşkusu! Ece fındıklı çikolata 75 TL, Poşet şeker 56.90 TL'ye düştü


Geri Dön