29 / 04 / 2024

2000 yılı sonrası emekli olanlar dikkat!

2000 yılı sonrası emekli olanlar dikkat!

2000 yılı sonrasında emekli olanların maaşlarını etkileyen önemli bir gelişme meydana geldi. İşte detaylar... 



2000 yılı sonrasında emekli olanların maaşlarını etkileyen önemli bir gelişme meydana geldi. Bu dönemde emekli olanlar, düşük maaşlarının giderilmesi için İntibak Yasası'nın bir an önce yürürlüğe girmesini talep ediyorlar. SGK uzmanı İsa Karakaş, bu konuda dikkate değer bir açıklama yaptı ve İntibak Yasası'nın durumunu ele aldı. Aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İntibak Yasası'nın kabul edilip edilmeyeceği merak konusu.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, sosyal medya platformu üzerinden önemli bir açıklama yaparak, uzun süredir beklenen İntibak Yasası hakkında sevindirici bir haberi duyurdu.

2000 yılı ve sonrasında SSK (4A) ve BAĞ-KUR (4B) statüsünde emekli olan kişiler, maaşlarının, aynı prim kazancı ve prim gün sayılarına sahip olmalarına rağmen, 2000 yılından önce emekli olanlardan daha düşük olduğuna işaret ediyor. Bu durumun adaletsiz olduğunu savunarak İntibak Yasası ile maaş farkının giderilmesini talep ediyorlar.

Yeni bir İntibak Yasası yürürlüğe girdiğinde, 2000 yılı sonrasında emekli olan kişilerin maaşları yeniden hesaplanacak. Bu sayede, milyonlarca emeklinin maaşı, çalışma süresi ve prim ödemelerine bağlı olarak değişen oranlarda artış gösterecek. İntibak Yasası yürürlüğe girdiğinde, 2000 yılı sonrasında emekli olan vatandaşların maaşlarında artış yaşanması bekleniyor.

Uzun süredir maaşlarının düzeltilmesini bekleyen 2000 yılı sonrası emekliler için umut vadeden bir gelişme yaşandı.

İsa Karakaş, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir açıklamada, "Hükümetin gündeminde olan EMEKLİLİK İNTİBAKI, özellikle yüksek prim ve/veya yüksek kazanç sahibi olup da düşük emekli maaşı alanlar için büyük bir önem taşıyor. Yapılacak düzenleme, ocak ayı zammı dışında, emekli maaşlarında önemli bir artışa neden olabilir." dedi.

Bu paylaşımın ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İsa Karakaş'a bir açıklama gönderdi.

Karakaş, açıklamayı şu sözlerle duyurdu:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2 Kasım 2023 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan 2024 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın yaptığı konuşmada, emekli aylıklarına ilişkin mevcut düzenlemelere ek olarak yeni bir intibak düzenlemesi yapılacağına dair açıklamalar yer almamıştır. Konuşmada, 2000 yılı öncesi emekli olanlar için intibak düzenlemesi yapılarak iyileştirmeler sağlandığı belirtilmiş ve yeni bir intibak düzenlemesine dair herhangi bir vurgu yapılmamıştır."

Zehra Güneş'in serveti dudak uçuklattı! İşte dünyanın en zengin kadın voleybolcular listesi

Yapı Kredi'den emeklilere 9 bin TL! Başvuru yapan hemen alıyor

Son Dakika! 6,1 büyüklüğünde deprem


Geri Dön