01 / 05 / 2024

2000 yılında Zeytinburnu dev bir alışveriş merkezine kavuşmuş!

2000 yılında Zeytinburnu dev bir alışveriş merkezine kavuşmuş!

2000 yılında inşası tamamlanan Zeytinburnu'ndaki Olivium Alışveriş ve Eğlence Merkezi hizmete açılacakmış. Toplam 66 bin metrekare kapalı alanı olan alışveriş merkezine arsası hariç 35 milyon dolarlık yatırım yapılmış.



2000 yılında Zeytinburnu dev bir alışveriş merkezine kavuşmuş!


Zeytinburnu'na DEV MERKEZ


Zeytinburnu yarın dev bir alışveriş merkezine kavuşuyor. Olivium'a 35 milyon dolar yatırım yapıldı. 115 mağazadan oluşan merkezde fast food restoranlar ve 6 sinema salonu da var.


     Zeytinburnu Olivium Alışveriş ve Eğlence Merkezi Cumartesi günü açılıyor. Toplam 66 bin metrekare kapalı alanı olan alışveriş ve eğlence merkezinin açılışı Turizm Bakanı Erkan Mumcu tarafından yapılacak.


     Emintaş ve İleri Mensucat ortaklığı tarafından kurulan Olivium'a arsası hariç 35 milyon dolar yatırım yapıldı. Outlet mantığı ile oluşturulan merkezde daha çok, markaların fabrika satış mağazaları yer alıyor.


     Merkezin yönetim danışmanlığını daha önce Profilo Alışveriş Merkezi, Mayadrom gibi gibi merkezlerin danışmanlığını yapan Alkaş Alışveriş Merkezleri Danışmanlık Ltd. yapıyor.


Yüzde 70'i dolu


     Toplam 115 mağazanın bulunduğu merkez şu anda metrekare bazında yüzde 70 doluluğa erişti. Gima, Mavi Jeans, Koton, Yeşil Kundura, Chicho gibi markaların mağaza açtığı Olivium'da mağaza kiralama işlemleri devam ediyor. Kiralar mağazaların bulunduğu yere, katlara göre değişiyor. 1200 metrekarelik Bilişim Center, 4 bin metrekarelik Gima, bin 100 metrekare alana sahip Smart şu anda merkezin en büyük mağazaları.


     Merkezde mağazaların yanı sıra 1000 koltuk kapasiteli 6 sinema salonu, cafeler ve fast food lokantaları da yer alıyor.


     Olivium Genel Müdürü Murat İzci ''Böyle bir merkez için Zeytinburnu'nu seçtik çünkü burası son yılların yatırım bölgelerinden biri, üstelik ulaşımı çok kolay, Zeyport burada. Bir de biz artık Zeytinburnu'nun bir parçasıyız. Burası bölgeyi hareketlendirecek. Bu merkezde insanlar, markaları daha ucuza rahat bir ortamda bulacaklar. İstanbul'da burasının bir benzeri daha yok, alıştığımız baraka tarzındaki outlet mağazaları burada modern bir ortamda hep birlikte yer alıyor'' dedi.


(2000 yılında 1 dolar 577.000 liraya, Reşat Altın ise 42.375.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 31 Mart 2000



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön