03 / 05 / 2024

2002 yılında Ayşegül Nadir'in Kandilli'deki malikanesi satılacakmış!

2002 yılında Ayşegül Nadir'in Kandilli'deki malikanesi satılacakmış!

2002 yılında Ayşegül Nadir'in sahip olduğu Kandilli'deki tarihi malikane Eskidji Müzayede Evi açık artırmaya çıkaracakmış. Kandilli'deki malikanenin toplam alanı 2 bin 697 metrekarelik iki parselden oluşuyormuş.



2002 yılında Ayşegül Nadir in Kandilli deki malikanesi satılacakmış!


Eskidji, Ayşegül Nadir'in malikanesini satıyor


ESKİDJİ Müzayede Evi'nin satacağı gayrimenkuller arasına Ayşegül Nadir'in Kandilli'deki tarihi malikanesi de girdi. Eskidji'nin 29 Aralık'ta açık artırmaya çıkaracağı toplam 115 gayrimenkul arasında Tikveşli'nin eski fabrikası ile Doğan Vardarlı'nın yalısı da bulunuyor. 


     KIBRISLI işadamı Asil Nadir'in eski eşi olan ve tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan Ayşegül Tecimer Nadir, İstanbul'daki malikanesini satıyor. Halen ABD'de yaşadığı sanılan Nadir, adını gizli tutarak Kandilli'deki malikanesini Eskidji Müzayade Evi aracılığıyla 29 Aralık'ta açık artırmaya çıkarıyor.

     Nadir'in Kandilli Göksu'da iki parselden oluşan malikanesinin toplam alanı 2 bin 697 metrekarelik iki parselden oluşuyor. Arazinin içinde üç adet yapı bulunuyor. Ahşap ve kagir olarak inşa edilmiş bu yapılardan tarihi eser değeri taşıyan yapı 750 metrekarelik alana sahip. Zemin ve çatı katıyla birlikle 4 kattan oluşan malikanenin zemin katında ''Roma usulü'' inşa edilmiş ısıtmalı bir kapalı yüzme havuzu yer alıyor. İçi çok özel işçilikle dekore edilen malikanede, yangın ve alarm sistemi, otopark olarak kullanılan bir alan bulunuyor. Malikanenin 1849 Rus yapımı bahçe kapısı, albenisi ve gösterişiyle çevredeki diğer mülklerle karşılaştırıldığında oldukça dikkat çekiyor.


İDİZ DE EVİNİ SATIYOR


     Eskidji'nin 23 Aralık'ta yapacağı müzayede de Ayşegül Nadir'in malikanesinin dışında 3 malikane daha satışa çıkıyor. Yalıdan villaya, fabrikadan arsaya kadar 115 gayrimenkulün sahipleri arasında Ayşegül Nadir'in yanı sıra başka pek çok ünlü ismin de gayrimenkulleri de göze çarpıyor. Eskidji yetkilileri müşterilerinin hassasiyeti nedeniyle bu konu hakkında bilgi vermezken, internette tanıtılan gayrimenkuller arasında Sabancı Grubu'na satılan Tikveşli'nin Alibeyköy'deki eski fabrikası da yer alıyor. Ayrıca Tikveşli'nin geçen yıl vefat eden eski sahibi Doğan Vardarlı'nın Beykoz Çubuklu'daki denize sıfır önü kumsal yalısı da satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında.

     Tekfen Grubu'na ait çok sayıda gayrimenkulün de satılacağı müzayedeyle sanatçı Nurseli İdiz de halen oturduğu yalı dubleksi satışa çıkarıyor. İdiz'in, Arnavutköy'de Boğaz manzaralı 4 katlı ahşap kaplama kagir yalının alt iki katından oluşan evinin 50 metrekarelik denizle iç içe bir terası bulunuyor. İdiz'in açık artırmayla satışa çıkardığı 188 metrekarelik yalı dubleksi için belirlenen muhammen fiyat ise 670 bin dolar.


(2002 yılında 1 dolar 1.561.801 liraya, Reşat Altın ise 118.400.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 12 Aralık 2002



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön