14 / 05 / 2024

2008 krizi kahininden ABD’ye korkutan haber! Resesyona mı giriyor?

2008 krizi kahininden ABD’ye korkutan haber! Resesyona mı giriyor?

ABD’nin tarihinde dönüm noktalarından olan 2008 krizini tahmin edenlerden, tanınmış yatırımcı Michael Burry, enflasyon döngüsünün devam edeceğini savunarak, 2023 yılının ikinci yarısı için uyarıda bulundu.



BU SON ÇIKIŞ DEĞİL

Christian Bale’in canlandırdığı 2015 yapımı The Big Short filminin ardından dünya çapında ün kazanan Burry,  Pazar günü ilerleyen saatlerde yaptığı twitter paylaşımında, "Enflasyon zirve yaptı. Ancak bu enflasyon döngüsünün son çıkışı değil. 2023 yılının ikinci yarısında TÜFE'nin daha düşük hatta büyük olasılıkla negatife döneceğini göreceğiz ve ABD bütün tanımlara göre resesyona girmiş bulunuyor. Fed faiz artışlarını kesecek ve hükümet teşviklere start verecek. Ve bir enflasyon artışı daha yaşayacağız”  yorumlarında bulundu.

2008 krizi kahininden ABD’ye korkutan haber! Resesyona mı giriyor?

DAHA ÖNCE  DE UYARMIŞTI

Ünlü yatırımcı Michael Burry, daha önce de Eylül ayında "henüz dibe vurmadık" ifadesini kullanarak, borsayı gelecek dönemde daha fazla sıkıntı beklediği konusunda uyarılarını sıralamıştı.  Tanınmış yatırımcının şirketi, 2022 yılının ikinci çeyreğinde,  bir şirket dışında tüm hisse senetlerini elinden çıkarmıştı.

Fed Başkanı Jerome Powell ise Aralık ayında yaptığı açıklamada, merkez bankasının gösterge oranını 50 baz puan yükselttikten sonra, enflasyonla mücadelede sona henüz yakınlaşmadıklarını kaydetmişti.

IMF BAŞKANI: “ZORLU BİR YIL OLACAK”

Öte yandan, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı da ekonomik göstergeleri değerlendirirken resesyon uyarısında bulunmuştu.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva’nın değerlendirmelerine göre,  küresel ekonominin üçte birinde resesyon yaşanması bekleniyor.Amerikan CBS televizyonuna açıklama yapan Georgieva,  2023’te dünyanın önceki 12 aya göre daha zorlu bir yılla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Avrupa Birliği’nin yarısında resesyon yaşanacağı öngörüsünde bulunan IMF Başkanı, buna karşın ABD’nin resesyondan kaçınabileceğini çünkü işsizlik oranının çok düşük olduğunu ifade etti.

 Milyonlarca ücretli nefesini tuttu, yarını bekliyor! Ekonomistler ne diyor?

2022 yılının ihracat şampiyonu o sektör oldu! Tam 33,5 milyar dolar!

İstanbul’da Aralık ayında astronomik zamlanan ürün bakın ne oldu?  Bir ayda tam yüzde 47 zamlandı!

Akaryakıtın zam yolculuğu… 1 yıl içinde tam 39 kere zam gördü!

 


Geri Dön