03 / 05 / 2024

2011'de inşaat sektöründe ciro artışı bekliyor!

2011'de inşaat sektöründe ciro artışı bekliyor!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) anketine göre, inşaat sektörü 2011 yılında büyüme ve ciro artışı bekliyor...  



İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) anketine göre, inşaat sektörü 2011 yılında büyüme ve ciro artışı bekliyor. Ahşap, alçı, alüminyum, aydınlatma, bims (taş), cam, çatı, boru, boya, çimento, demir-çelik, gaz beton, harç, ısıtma-soğutma-havalandırma, katkı malzemeferi, kilit, pencere, plastik inşaat malzemeleri, prefabrik yapı elemanları, seramik, seramik sağlık gereçleri, vitrifiye, yalıtım, yapı kimyasalları ve tuğla-kiremit gibi alt sektörlerden temsilcilerin cevap verdiği İMSAD'ın 'Ekonomi Beklenti Anketi'ne göre, iş dünyasının 2011 yılında genel beklentileri iyimser.

Katılımcıların yüzde 65'i, Türk ekonomisinin 2011 yılında yüzde 4-6 oranında, yüzde 24'ü ise yüzde 7-9 oranında büyüyeceğini öngörüyor. Sektör yöneticilerinin yüzde 92'si, 2011 yılı toplam cirolarının 2010 yılı cirolarına göre artacağını belirtirken, inşaat sektöründe 2011 yılında büyümeye ilişkin öngörü olarak katılımcıların yüzde 46'Sı yüzde 9-12 oranında, yüzde 43'ü ise yüzde 5-8 oranında sektörel büyüme bekliyor.

'2011 yılında inşaat sanayisinin büyümesi için yapılabilecekleri önem sırasına göre sıralar mısınız' soru-suna inşaat malzemesi sanayicileri, istihdam ve vergi yüklerinin azaltılması, KDV oranının düşürülmesi, yeni finansman araçlan sunulması ve kampanyalar düzenlenmesi, elektrik ve doğalgaz maliyetlerinin düşürülmesi, özel sektör inşaat yatırımlarının desteklenmesi ile tapu harçlarının indirilmesi yanıtlarını verdi.

Anket katılımcıları, ayrıca kayıt dışının önlenmesi için tedbirler alınması, konut kre-disi vadelerinin uzatılması ve emlak vergilerinin düşürülmesi gibi taleplerde de bulundu.
Zaman


Geri Dön