27 / 04 / 2024

2012, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe için hasat yılı olacak!

2012, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe için hasat yılı olacak!

Bursa Büyüksehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Proje çalışmaları uzun süreç gerektiren stadyum, yeni belediye binası ve bilim teknoloji merkezi gibi anıtsal yapılar, 2012 yılında büyük ölçüde ortaya çıkmış olacak" dedi



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar hazırlanan 900'ün üzerindeki projenin pek çoğu hayata geçmeye başladı. Uygulamaları önemli ölçüde tamamlanan projelerle 2012 yılını Bursa için 'hasat dönemi' olarak nitelendiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, stadyum ve belediye binası gibi anıtsal yapıların yeni yılda büyük ölçüde tamamlanmasını, Türkiye'nin ilk yerli tramvayının da yollara çıkmasını planlıyor. Yerel yönetimlerde ilk iki yılın proje üretmekle, üçüncü yılın ise uygulamalara başlamakla geçtiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Başlattığımız projelerden ta-mamlananları hiç bekletmeden halkımızın kullanımına açıyoruz. Proje çalışmaları uzun  süreç gerektiren stadyum, yeni belediye binası, bilim teknoloji merkezi gibi anıtsal yapılarımız da 2012 yılı içinde büyük ölçüde ortaya çıkmış olacak' dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin bu döneme damgasını vuracak en önemli projelerinden biri olan stadyum İnşaatının altyapı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Altepe, 14'ü mühendis, toplam 180 personelin, 2 vardiya halinde 24 saat aralıksız çalışarak stadyumu kente kazandırmaya çalştığını kaydetti.

Yıl içerisinde tribünlerin yükselmeye  başlayacağını belirten Altepe, 'Bursa'ya prestij katacak olan stadyumun 2012 yılı sonlanna kadar önemli ölçüde tamamlanması planlanırken, 45 bin kişi kapasiteli stadyumda uluslararası tüm müsabakalar oynanabilecek' diye konuştu. Altepe, ayrıca yıl içerisinde temeli atılan ve tamamlandığında kendi enerjisini de üretecek teknolojiye sahip olacak Büyükşehir Belediye Binası'nın da büyük ölçüde bitirileceğini aktardı.

Kestel, raylarla buluşacak

Bursaray'ın Görükle ve Emek ile buluşmasının ardından raylı sistem yatırımlarının tamamen kentin doğusuna kaydırıldığını bildiren Altepe, 'Yeni yıl rayların Kestel ile buluştuğu yıl olacak. Erikli lambalarının devamında yer almakta olup kazı çalışmalarında yüzde 60 seviyesine gelinirken, önümüzdeki günlerde betonarme imalatlarına başlanılacak. 2012 yılının ikinci yarısında kentin doğusunda yaşayan vatandaşlar rayların döşenmeye başladığına tanık olacak. Kestel hattı, bir donemde ihalesi yapılıp, tamamlanan ilk hat olacak Bu hizmeti Bursa'ya kazandırmak da bizlere nasip oluyor. Bu dönem Kestel ile Görükle'yi raylarla birbirine bağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz' şeklinde konuştu.

Uludağ oteller bölgesine ulaşım 22 dakikaya inecek

İstasyon inşaatları ve mekanik aksamın imalatı hızla devam eden yeni teleferik hattının da yıl içerisinde tamamlanarak Uludağ'a ulaşımını konforlu hale getirmeyi hedefledikleri vurgulayan Altepe şöyle konuştu:

 'Vagonlar, kabinler, direkler, elektronik ve elektrik aksamla ilgili imalatlar konusunda uzman Doppelmayr firmasının Avusturya ve Almanya'daki tesislerinde devam ediyor. Bir yıl içinde yeni teleferiği tamamlayıp Bursa'dan Uludağ oteller bölgesine ulaşımı 22 dakikaya indireceğiz. Yeni sistemle birlikte mevcutta Sarıalan'a kadar 4 bin 500 metre olan teleferik hattı 8 bin 400 metreye çıkarak oteller bölgesine kadar uzanmış olacak. Bursa'da konaklayan misafirler kayak takımlarını alıp yeni teleferik sistemi ile 22 dakikada pistlere ulaşabilecekler. Yazın da kente gelen iç ve dış turizm misafirleri yeni hat sayesinde rahatça Uludağ'a çıkabilecekler. Amacımız Uludağ'a ulaşımda karayolunun mümkün olduğunca kullanılmaması ve yeni sistemle birlikte zirveye  keyifli, manzaralı ve konforlu bir yolculuk yapılması.'

KENT YENİDEN YEşžİLLENİYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ve kültürel miras çalışmalarında da bu yılın sonuç alma yılı olacağını kaydeden Başkan Altepe, geçtiğimiz günlerde restorasyonu tamamlanan Kütahya Han'ın hizmete açıldığını hatırlattı. Restorasyonu tamamlanan Mahkeme Hamamı'nın yeni yılın ilk haftalarında kullanıma açılacağını ifade eden Başkan Altepe, 'Kayıhan Hamamı, Eskişehir Hanı, Bursa surları gibi birçok çalışmamamız da tamamlanma aşamasına geldi. 2012 yılı, Bursa'nın tarihiyle kucaklaştığı ve turizmde var olduğunu gösterdiği bir yıl olacak' dedi. Öte yandan 'Yeşil Bursa' hedefinden taviz vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Altepe, proje çalışmaları tamamlanan park, meydan ve sosyal tesis çalışmaları yeni yılda Bursalıların kullanımına açılacağı bilgisini verdi. Yaklaşık 5 bin metrekare alanıyla Bursa'nın en büyük kent parkı olan Hüdavendigar Kent Parkı'nıı ilkbaharda bölge halkının buluşma noktası haline gelmesinin beklendiğini dile getiren Recep Altepe, ilçelerde de yeni meydanların açılması için çalışmaları sürdürdüklerıni aktardı.

Esra Özarfat / DÜNYA



Geri Dön