28 / 04 / 2024

2014 model projeler görücüye çıktı!

2014 model projeler görücüye çıktı!

Konut sektöründe kentsel dönüşüm bölgelerinde inşaatlar hızlandı. Selimoğlu 2, Dumankaya ve Ortadoğu Grup 1’er konut projesine start verdi. Tahincioğlu ve İmaj ise ofis kulelerini satışa çıkardı.




İn­şa­at fir­ma­la­rı 2013 yı­lın­da­ki hız­lı yük­se­li­şi ser­gi­le­me­se de ye­ni pro­je­le­ri gö­rü­cü­ye çı­kar­ma­ya baş­la­dı. Se­li­moğ­lu Grup, 2 ye­ni ko­nut pro­je­siy­le öne çı­kar­ken, Or­ta­do­ğu ve Du­man­ka­ya San­cak­te­pe­’de, Ev­ra Gro­up Kurt­kö­y’­de İmaj ve Ta­hin­ci­oğ­lu, Le­ven­t’­te ko­nut ve ofis in­şa­at­la­rı­na ha­zır­la­nı­yor. Ye­ni pro­je­le­rin sa­tış hı­zı­nı yük­selt­mek için şir­ket bün­ye­sin­de va­de ya­pı­la­rı­nın da uza­dı­ğı göz­le­ni­yor. Bir­çok şir­ket ken­di bün­ye­sin­de pe­şi­na­tı dü­şü­rüp tak­sit­le­ri 72 aya ka­dar va­de­len­di­ri­yor.


Kurt­kö­y’­den vaz­geç­mi­yor  


Bu­gü­ne ka­dar Kurt­köy-Pen­dik ara­sın­da Oto World As­ya, Sta­tü Park ve Do­ruk Park pro­je­le­ri­ni in­şa eden Ev­ra Gro­up yi­ne ay­nı böl­ge­ye bir si­te yap­mak için kol­la­rı sı­va­dı. 174 dai­re ile 13 dük­kan­dan olu­şa­cak pro­je­nin star­tı şu­bat ayı için­de ve­ri­le­cek. Tes­lim­ler ise Ara­lık 2015’te plan­la­nı­yor. Si­te­de 1+1’den 4+1’e fark­lı bü­yük­lük­te dai­re tip­le­ri bu­lu­nu­yor.


Le­ven­t’­te ofis ku­le­le­ri


Bu yıl için­de in­şa edi­le­cek ofis pro­je­le­rin­de Le­vent öne çı­kı­yor. Böl­ge­ye İmaj İn­şa­at ve Ta­hin­ci­oğ­lu Gay­ri­men­ku­l’­ün ofis pro­je­le­ri ya­pa­ca­ğı bi­li­ni­yor. Ta­hin­ci­oğ­lu Gay­ri­men­ku­l’­ün ha­ya­ta ge­çi­re­ce­ği pro­je­de sa­tış­la­rın ni­san ayı gi­bi sa­tı­şa çı­ka­ca­ğı söy­le­ni­yor.  İmaj İn­şa­at ise Le­vent Böl­ge­si­’n­de Kan­yon Alış­ve­riş Mer­ke­zi­’nin ar­ka­sın­da ye­ni pro­je­si­ne baş­la­ya­cak. Adı Le­vent Li­fe ola­rak be­lir­le­nen pro­je 15 kat­lı ola­cak.


Başakşehir'e Bulvar İstanbul


Bulvar İstanbul İş Ortaklığı tarafından hazırlanan Bulvar İstanbul projesi Başakşehir’de inşa ediliyor.  Göztepe bölgesinde de inşaatların hızlandığı gözleniyor. K Yapı ve Solid İnşaat Göztepe’de 50 bin metrekare arsa içinde karma bir proje yapacak. Toryum Yapı’nın da 27 konuttan oluşan rezidans projesi bulunuyor.


Bölge firmaların MARKAJINDA


San­cak­te­pe böl­ge­si bu yıl öne çı­kan yer­ler ara­sın­da dik­kat çe­ki­yor. Böl­ge­ye ya­kın za­man­da Du­man­ka­ya İn­şa­at ye­ni bir pro­je ya­pa­cak. Ta­lep­le­rin top­lan­dı­ğı bir di­ğer pro­je ise Or­ta­do­ğu Gro­up im­za­sı ta­şı­ya­cak. Du­man­ka­ya İn­şa­at Yö­ne­tim Ku­ru­lu  Baş­ka­nı Uğur Du­man­ka­ya uzun sü­re­dir böl­ge­ye de­ğer ka­ta­cak yep­ye­ni bir kon­sept üze­rin­de ça­lış­tık­la­rı­nı be­lir­te­rek, “P­ro­je top­lam­da yak­la­şık 1000 üni­te­den olu­şa­cak ama şim­di­den ge­len ön ta­lep ra­ka­mı 4 bin 200’e ulaş­tı­” bil­gi­si­ni ver­di. Pro­je yak­la­şık 66 dö­nüm ara­zi üze­rin­de stüd­yo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 ko­nut se­çe­nek­le­rin­den olu­şa­cak. Or­ta­do­ğu Grup ta­ra­fın­dan in­şa edi­len Re­sim İs­tan­bul pro­je­si de 3 etap ha­lin­de yük­se­le­cek. İlk etap­ta 546 dai­re yer ala­cak. Bu pro­je­nin ilk eta­bı­na da şim­di­den 2 bin 500 ön ta­lep gel­di­ği be­lir­ti­li­yor. 


Emine Açar/Bugün


Geri Dön