14 / 05 / 2024

2014 yılının konut projeleri

2014 yılının konut projeleri

Konut sektöründe kentsel dönüşüm bölgelerinde inşaatlar hızlandı. Selimoğlu 2, Dumankaya ve Ortadoğu Grup 1’er konut projesine start verdi. Tahincioğlu ve İmaj ise ofis kulelerini satışa çıkardı.

Polat Holding imzası taşıyan Duna Pearl yılın konut projesi seçildi!

Polat Holding'in Macaristan’daki Gayrimenkul Geliştirme şirketi olan Polat Hungary tarafından hayata geçirilen Duna Pearl ''Yılın Konut Geliştirme” projesi seçildi.

Kadınlar konut alımında 8 yılın rekorunu kırdı!

Konut satışlarının cinsiyete göre dağılımı değerlendirildiğinde, 2014-2021 döneminde seneler itibarıyla kadınların satın aldığı konut sayısında yaşanan yükseliş ön plana çıktı. Kadınlar, 2014 yılında 343 bin 209 konut satın alırken bu sayı 2021'de 506 bin 495 oldu.

Faizsiz konut satışında 30 yılın rekoru kırıldı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında önemli bir payı bulunan Eminevim’in uyguladığı faizsiz Elbirliği Sistemi, Haziran'da yapılan konut ve araç teslimatlarıyla 30 yılın rekoruna ulaştı. 

Hedefimiz her yıl 300 bin konut dönüştürmek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hedefimiz her yıl 300 bin konut dönüştürerek, 5 yılda acil öncelikli 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü sağlamaktır" dedi.

Yılın ilk çeyreğinde Antalya'da konut satışları arttı!

Antalya'da geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 12 bin 800 konut satılırken, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 28 artış ile 17 bin 798 konut satışı gerçekleşti.

İpotekli konut satışlarında 8 yılın en iyi ilk çeyrek performansı!

İpotekli konut satışları, faizlerdeki düşüşün de etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 238 artışla 129 bin 299 olarak gerçekleşti...

Konut satışlarında son 8 yılın en iyi ilk çeyrek performansı!

2020 yılının ilk üç ayında satılan 341 bin 38 konut, son 8 senenin en iyi ilk çeyrek performansı olarak kayıtlara geçti.

Konut satışları faizlerin düşmesiyle yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yaptığı faiz indiriminden sonra konut satışlarının yılın en yüksek seviyesine çıktığını ifade etti...

ABD'de konut başlangıçları 12 yılın zirvesinden geriledi!

ABD'de konut başlangıçları Eylül 2019'da 12 yılın zirvesinden geriledi, inşaat izinleri ise yüzde 5.3 düşüş beklenirken yüzde 2.7 düşüşle 1.39 milyon oldu.

Yabancıya konut satışı yılın ilk yarısında 20 bine yaklaştı!

Yabancılara yapılan konut satışları 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68,9’luk artış ile 19 bin 952'ye çıktı.

Konut kredisi bileşik faiz 1 yılın en düşük seviyesinde! 

Konut kredisinde aylık ve yıllık ortalama bileşik faiz 1 yılın en düşük seviyesine geriledi.Faiz düşüşü, konut kredisini haftalık bazda 4 ay sonra ilk kez artırdı.

Yılın ilk beş ayında en çok konut Esenyurt'ta satıldı!

İstanbul'da yılın ilk 5 ayında 78 bin 433 konut satıldı. En çok 11 bin 961 adet ev satışıyla Esenyurt oldu. 

ABD'de konut fiyat artışı 4 yılın en düşük seviyesinde!

S&P CoreLogic CaseShiller 20 Kentte Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Rapora göre, ABD'de konut fiyat artışı 4 yılın en düşük seviyesine indi.

2014 yılının konut projeleri Haberi

2014 yılının konut projeleri


İn­şa­at fir­ma­la­rı 2013 yı­lın­da­ki hız­lı yük­se­li­şi ser­gi­le­me­se de ye­ni pro­je­le­ri gö­rü­cü­ye çı­kar­ma­ya baş­la­dı. Se­li­moğ­lu Grup, 2 ye­ni ko­nut pro­je­siy­le öne çı­kar­ken, Or­ta­do­ğu ve Du­man­ka­ya San­cak­te­pe­’de, Ev­ra Gro­up Kurt­kö­y’­de İmaj ve Ta­hin­ci­oğ­lu, Le­ven­t’­te ko­nut ve ofis in­şa­at­la­rı­na ha­zır­la­nı­yor. Ye­ni pro­je­le­rin sa­tış hı­zı­nı yük­selt­mek için şir­ket bün­ye­sin­de va­de ya­pı­la­rı­nın da uza­dı­ğı göz­le­ni­yor. Bir­çok şir­ket ken­di bün­ye­sin­de pe­şi­na­tı dü­şü­rüp tak­sit­le­ri 72 aya ka­dar va­de­len­di­ri­yor.


Kurt­kö­y’­den vaz­geç­mi­yor  


Bu­gü­ne ka­dar Kurt­köy-Pen­dik ara­sın­da Oto World As­ya, Sta­tü Park ve Do­ruk Park pro­je­le­ri­ni in­şa eden Ev­ra Gro­up yi­ne ay­nı böl­ge­ye bir si­te yap­mak için kol­la­rı sı­va­dı. 174 dai­re ile 13 dük­kan­dan olu­şa­cak pro­je­nin star­tı şu­bat ayı için­de ve­ri­le­cek. Tes­lim­ler ise Ara­lık 2015’te plan­la­nı­yor. Si­te­de 1+1’den 4+1’e fark­lı bü­yük­lük­te dai­re tip­le­ri bu­lu­nu­yor.


Le­ven­t’­te ofis ku­le­le­ri


Bu yıl için­de in­şa edi­le­cek...