27 / 04 / 2024

2015 turistin yılı olacak!

2015 turistin yılı olacak!

Turizmciler, Rusya pazarında beklenen yüzde 35'lik düşüş nedeniyle iç pazara odaklandı. Sektörün en önemli etkinliği Emitt'te bir araya gelen şirketler, "2015 yerli turistin yılı olacak" dedi



Turizmciler, Rusya pazarında beklenen yüzde 35'lik düşüş nedeniyle iç pazara odaklandı. Sektörün en önemli etkinliği Emitt'te bir araya gelen şirketler, "2015 yerli turistin yılı olacak" dedi

Turizm sektörünün oyuncularını buluşturan ve dünyanın 5'inci büyük fuarı haline gelen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Emitt, kapılarını 19'uncu kez açtı. 71 ülke, 4 bin 500 firma ve 70 bini aşkın katılımcının yer aldığı fuara 100 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Türkiye'nin 81 ilininin katılım sağladığı fuarda bu yıl adeta bir iç pazar coşkusu yaşanıyor. Rusya pazarında beklenen yüzde 35'lik düşüş nedeniyle iç pazara yoğunlaşan turizmciler, 2015'in yerli turistin yılı olacağını söylüyor. Fuarın açılışını gerçekleştiren Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, Emitt'in dünyanın 5'inci büyük fuarı haline geldiğini söyledi. Bu yıl 71 ülkeye ulaştıklarını belirten Aydın, "2016 hedefimiz 80 ülkeye ulaşmak" dedi. Anı Tur'un Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal da, "Rusya ve diğer pazarlarda yaşanan sorunlar nedeniyle iç pazara yoğun bir ilgi var" diye konuştu. 


SAYININ ARTMASI ŞART 

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, Emitt'in sektöre büyük katkı sağladığını vurgulayarak, "80 milyon nüfuslu ülkemizde 3-4 milyon kişi seyahate çıkıyor. Bu sayının artması için yerinden hizmet gerekiyor. Biz de Anadolu çıkışlı turlarımızı artırdık. Bu fuarda da bunu anlatıyoruz" diye konuştu. Emitt'in sektör oyuncularını buluşturan önemli bir platform olduğunu vurgulayan Mika Tur Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Kara ise, şirketiyle ilgili bilgi verdi. Kara, "Hedefimiz 2015'te yüzde 45 büyümek. Rusya nedeniyle iç pazara yoğunlaşma var" dedi. Tatil.com Genel Müdürü Levent Çardaklı, "Bu fuar bize gösteriyor ki 2015 iç pazarın yılı olacak" derken, Coral Travel İç Pazar Müdürü Mehmet Kamç ise sektörün hedeflerini şöyle özetledi: "İç pazarın talebi fuara yansıdı. Bu haraketlilikten sadece tur operatörü ya da otelciler değil birçok sektör faydalanıyor." Elite World Otelleri Genel Müdürü Ünsan Şınık da, Emitt'in internet üzerinde bir platforma dönmesi gerektiğinin altını çizdi. 


YABANCI TURİST 37 MİLYONA ULAŞTI

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 2014'te Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısının 2013'e göre 34 milyon 910 binden, 36 milyon 837 bin 900 kişiye yükseldiğini açıkladı. Turizmde Türkiye'nin yeni rekorlara ulaştığının altını çizen Bakan Çelik, "Bu ciddi bir artış. Çünkü etrafımızda birçok siyasi kriz varken, Türkiye ile ilgili birtakım olumsuz propagandalar yapılıyordu. Geldiğimiz noktada, bu propagandaların hiçbir etkisinin olmadığı görülüyor" diye konuştu. Türkiye, Dünya Turizm Örgütü'nün en çok turist kabul eden ülkeler sıralamasına göre 6'ncı sırada yer alıyor. 


Sabah


Geri Dön