29 / 04 / 2024

2015'te Türkiye'ye 40 milyon turist bekleniyor!

2015'te Türkiye'ye 40 milyon turist bekleniyor!

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının, gelecek yıl yüzde 5,3 artışla 39,2 milyon olacağı tahmin ediliyor. Turizm gelirlerinin de yüzde 6,9 artışla 36,5 milyar dolar olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.



UZMANLAR yeni yılda Türkiye'de geçen yıldan daha fazla turist gelmesini umuyor. Türkiye'ye gelen yabancı ziyarete; sayısının, gelecek yıl yüzde 5,3 artışla 39,2 milyon, turizm gelirlerinin de yüzde 6,9 artışla 36,5 milyar dolar olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Alman bilgilere göre, turizmde nitelikli işgücü, tesis ve hizmet kalitesiyle uluslararası marka haline gelinmesi hedefleniyor. Turizm sektöründe daha üst gelir grubuna hitap edecek şekilde turizm urun ve hizmetlerinin çeşitlendirilmesi ve iyileştirilmesi, turizm değer zincirinin her bileşeninde kalitenin artırılması ve sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde bölgesel kalkınmada öncü bir sektör haline gelinmesi amaçlanıyor. 


Katlanarak büyüyor Programa göre, gelecek yıl Türkiye'ye gelen yabancı ziyarete; sayısının da yüzde 5.3 yükselişle 39,2 milyon olacağı öngörülüyor. Gelecek yıl, yurt dışına çıkacak vatandaş sayısının ise yüzde 4,3 artışla 8.4 milyon olması bekleniyor. 


Turizm gelirlerinin yüzde 6,9 artışla 36,5 milyar dolar olarak gerçekleşmesi tahmin edilirken, sektör giderlerinin ise yüzde 6,6 yükselişle 6,1 milyar dolar olarak gerçekleşeceği öngörülüyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatak sayısının 830 bin, belediye belgeli yatak sayısının 503 bin olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor. 


Milat Gazetesi


Geri Dön