16 / 05 / 2024

türkiye turist hedefi 2015

türkiye turist hedefi 2015

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının, gelecek yıl yüzde 5,3 artışla 39,2 milyon olacağı tahmin ediliyor. Turizm gelirlerinin de yüzde 6,9 artışla 36,5 milyar dolar olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Vivo Türkiye’de hedefi yüzde 150 büyüttü

Akıllı telefon üreticisi Vivo’nun Türkiye Genel Müdürü Hailu Hong, “Kısa zaman diliminde yüzde 10 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanarak hedeflerini açıkladı. İşte detaylar…

Türkiye'nin 2023 hedefi: 2-4 milyon metrekarelik Küresel Lojistik Merkezler!

Asya, Avrupa ve Afrika'nın ortasında bulunması ve üç tarafının denizlerle çevrili olması sayesinde Türkiye, lojistik açıdan yabancı yatırımcılara önemli olanaklar sunuyor. İşte Türkiye'nin lojistikte 2023 hedefi...

Türkiye'ye Eylül ayında 2 milyon 855 bin turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 düşüşle 2 milyon 855 bin kişiye geriledi.

Türkiye'de 2 bin 111 otel satışa çıkarıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye'ye turist göndermeyen Rusya'nın bu hamlesinin yanı sıra yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle 2 bin 111 turizm işletmesi satışa çıkarıldı

Daikin Türkiye ihracatını 4 kat artırdı!

İklimlendirme sektörünün lider markası Daikin Türkiye’yi ihracat ve lojistik üssü yapma hedefi doğrultusunda emin adımlarla yürüyor. Daikin, aradan geçen 4 yıllık sürede ihracatını 4 kat artırmayı başardı.

Türkiye, yabancı yatırımcı için hala çok çekici!

Turizmden de sorumlu bakan olarak ilginç bir göstergeden bahsedeceğim size: 25,5 milyon ziyaretçiyle, Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, 2015 yılının ilk 8 aylık diliminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre hemen hemen aynı.

Türkiye’ye gelen turist sayısı Ağustos'ta yüzde 2.88 azaldı!

Türkiye’nin dış açıklarının finansmanında en büyük kalemlerden biri olan turizm sektöründe, iç güvenlik endişeleri ve bölgesel gerginlikler nedeniyle Ağustos ayında yüzde 2.88 oranında azaldı.

KFC'nin hedefi Türkiye'de 400 yeni restoran!

Dünyaca ünlü fast food zinciri KFC, Türkiye pazarında atağa kalkıyor. Şirket, 5 yılda 250'si Anadolu'da olmak üzere 400 yeni restoran açmayı planlıyor.

Türkiye, dünya turizmine yön veren 10 ülke arasında!

Jiva Beach Resort’un Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Doğan, bu yılın verilerine bakıldığında sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da turist sayısının azaldığını belirtirken, "Türkiye, dünya turizmine yön veren ilk 10 ülke arasında. " dedi.

türkiye turist hedefi 2015 Haberi

türkiye turist hedefi 2015

UZMANLAR yeni yılda Türkiye'de geçen yıldan daha fazla turist gelmesini umuyor. Türkiye'ye gelen yabancı ziyarete; sayısının, gelecek yıl yüzde 5,3 artışla 39,2 milyon, turizm gelirlerinin de yüzde 6,9 artışla 36,5 milyar dolar olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Alman bilgilere göre, turizmde nitelikli işgücü, tesis ve hizmet kalitesiyle uluslararası marka haline gelinmesi hedefleniyor. Turizm sektöründe daha üst gelir grubuna hitap edecek şekilde turizm urun ve hizmetlerinin çeşitlendirilmesi ve iyileştirilmesi, turizm değer zincirinin her bileşeninde kalitenin artırılması ve sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde bölgesel kalkınmada öncü bir sektör haline gelinmesi amaçlanıyor. 


Katlanarak büyüyor Programa göre, gelecek yıl Türkiye'ye gelen yabancı ziyarete; sayısının da yüzde 5.3 yükselişle 39,2 milyon olacağı öngörülüyor. Gelecek yıl, yurt dışına çıkacak vatandaş sayısının ise yüzde 4,3 artışla 8.4 milyon olması bekleniyor. 


Turizm gelirlerinin...