27 / 04 / 2024

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.



Bu sene İspanya'nın Valensiya kentinde 25'incisi düzenlenen ve Alman turizm endüstrisi başta olmak üzere 300'den fazla sektör uzmanının katılım sağladığı "FVW Travel Talk Kongress" toplantılarında Türkiye'nin turizmi de gündemde yer aldı. 

Konuya ilişkin bilgi veren Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Türkiye turizminin, son senelerde Avrupa piyasalarında kalite ve hizmet garantisiyle öne çıkarak, fiyat odaklı rekabet yerine yeni bir yol izlediğini ve bunun da meyvelerini toplamaya başladığını belirtti.

"TÜRKİYE UCUZ ÜLKE İMAJINI GERİDE BIRAKTI"

Türkiye'nin ucuz ülke imajını artık geride bıraktığını söyleyen Baraner, bunun son 5 senede turist başına ortalama harcamanın 800'den 1200 dolara çıkmasıyla açık bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Sağlık turizmindeki yeni ivme ve Anadolu kültür turları satışlarının artması ile en geç 2030 yılında 100 milyon turist, 120 milyar dolar turizm geliri hedefi gerçekleşmiş olacağını belirtlen Baraner, "Valensiya'daki bu toplantıda da Türkiye'nin artık Avrupa'da fiyatla değil, kalite ve yüksek hizmetle rakiplerine meydan okuduğu ve bu konuda beklenmedik bir müşteri hacmine ulaştığı ve desteklendiği görülmüştür." dedi. 

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

TÜRKİYE TURİZMDE MEYVELERİNİ ALIYOR

Türk turizminin Avrupa'da seyahat acenteleri ve tur operatörü satışlarında oyun kurucu bir konuma geldiğine dikkat çeken Baraner, Türkiye'nin turizm politikalarındaki değişikliklerin meyvelerini almaya başladığını, sektör uzmanlarına göre 2024 sene sezonunda ülkede önemli bir artış beklendiğini kaydetti.

Schauinsland adlı tur operatörün pazarlama müdürü Adnan Eken de 2023 yılında ülkeye 300 bin üst sınıf Alman turist getirdiklerini, gelecek sene bu yıla nazaran yüzde 15-20'lik artış öngördüklerini aktardı.

Almanya Turizm Endüstrisi Birliği Başkanı Sören Hartman da kongrede gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye'nin turizm politikalarında kültür turizminin önceliklendirilmesinin büyük faydası olduğunu, bunun yüksek kaliteyle birleşmesiyle zengin turistler için daha cazip hale geldiğini ifade etti.

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı mahkemelerin yükünü artırdı!

Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi 20-23 Aralık’ta!

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi ne kadar? SED yardımı başvuru şartları neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön