30 / 04 / 2024

Türkiye'nin resmi turizm portalı artık 5 dilde yayın yapıyor!

Türkiye'nin resmi turizm portalı artık 5 dilde yayın yapıyor!

Türkiye'nin resmi turizm portalı "Go Turkey", beş dilde yayına başladı. Önceleri yabancı turistlere yönelik yalnızca İngilizce yayın yapan portala, artık Türkçe, Frasızca, Almanca ve Rusça erişim de mümkün...



AA muhabirinin siteden derlediği bilgiye göre, giderek genişleyerek daha işlevsel ve güncel bir yapıya kavuşan portal, Türkiye turizmine dair her türlü bilgiye en doğru ve hızlı ulaşma imkanı tanıyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığıyla koordine içinde Türkiye'nin doğal, kültürel, sanatsal ve tarihsel değerlerini dijital ortamda tanıtmak ve Türkiye'nin miraslarını  paylaşmayı amaçlayan Go Turkey, yabancı misafirlerin 24 saat ulaşabilecekleri bir danışma merkezi  hizmeti sunuyor.


Portal, otel, uçak ve tur rezervasyonları, rehber talep etmeye imkan vermenin yanı sıra, yabancılar için önem taşıyan Türkiye'de ulaşım, para birimi, iklim, acil durum araması, trafik'te uygulanan cep telefonu ve alkol cezaları konularında bilgi sağlanıyor.


Türkiye'de eğlence, spor, yemek, eğitim, alışveriş, emlak ve ticaret hakkında bilgilerin de yer verildiği portalda, turistler için en ucuzu 2 avrodan magnetlerden, en pahalısı ise 639 avrodan satışa sunulan Piri Reis temalı vazoya kadar her bütçeye göre hediyelik eşyalar satışa sunuluyor.


- Medeniyetlerin beşiği, dinlerin buluşma noktası Türkiye


"Tarih ve Kültür", "Keşfedin" ve "Seyahat Planı" bölümleri bulunan sitede, "Tarih ve Kültür" başlığı altında Türkiye'nin kültür ve sanatı, antik kentleri, inanç merkezleri ve müzeleri ele alınıyor. Türkiye'deki gelenek ve görenekler, geleneksel danslar, geleneksel ve modern müzik, güzel sanatlar, Türk edebiyatı, tiyatro, opera, bale, sinema, bayram, tören ve kutlamalarla ilgili bilgi veriliyor.


Dünya üzerinde ilk yerleşim bölgesinin kurulduğu, tarih boyunca en küçük topluluklardan en büyük imparatorluklara kadar pek çok medeniyetin yaşam bulduğu Anadolu'da hala varlığını sürdüren Alacahöyük, Anavarza, Aspendos, Zeugma, Colossae, Çatalhöyük, Efes, Hattuşaş, Kalamaki, Letoon, Laodikea, Milet, Myra, Olympos, Perge,  Phokaia, Sardis, Patara, Telmessos, Xanthos, Hierapolis, Termessos, Limyra, Sagalassos, Assos ve Pergamon antik kentleri de portalda tanıtılıyor. 


Portalda, dinlerin buluşma noktası Türkiye'de üç büyük dinin yanı sıra antik çağların dini merkezlerinin de ziyarete açık olduğu bildirilirken, Kapadokya, Akdamar, Nuh'un Gemisi, Noel Baba Kilisesi, Efes, Saint Pierre Kilisesi, Aya İrini Kilisesi, Küçük Ayasofya, Mevlana Müzesi, Sardes, Hierapolis, Trabzon Ayasofya Müzesi, Ahlat, Yeşil Cami, Saint Paul Kilisesi ve Kuyusu öne çıkan inanç merkezleri olarak sıralanıyor.


- Oturduğu yerden gezmek isteyenler için 3 boyutlu müze turu da var, "Gidilecek yerler" listesi de


Yüzlerce müzenin bulunduğu Türkiye'de turislere Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Zeugma Mozaik Müzesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Sümela Manastırı, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Troia Ören Yeri, Hatay Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Pera Müzesi, İshak Paşa Sarayı gibi müzeleri ziyaret etmeleri öneriliyor. 


Sitede, Topkapı Kutsal Emanetler, Mardin Müzesi, Eskişehir Odunpazarı, Urfa Balıklı Göl gibi bazı müzeleri 3 boyutlu sanal turla gezme olanağı da sağlanıyor.


Türkiye'yi keşfetmek isteyenler için yol gösterici bir bölüm olan "Keşfedin" bölümünde de Türkiye'de doğa sporları, su sporları, kış sporları, alternatif turizm olanakları tanıtılıyor. 


Türkiye'nin favori gezi mekanlarının da sıralandığı bu bölümde oluşturulan "Gidilecek Yerler" listesinde Alanya, Belek, Bodrum, Çeşme, Efes, Fethiye, Kemer, Kapadokya, Kuşadası, Marmaris, Nemrut, Pamukkale, Side ve Zeugma yer alıyor.


AA


Geri Dön