04 / 05 / 2024

2017 emlak vergisi 10 gün sonra başlıyor!

2017 emlak vergisi 10 gün sonra başlıyor!

Vergi takvimine göre 2017 yılı emlak vergisi 1. taksit dönemi 1 Mart itibariyle başlıyor. Mükellefler ödemelerini 1 Mart - 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirebilecek..



1319 sayılı kanun gereğince her sene gayrimenkuller için emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Bu vergi, senede belli dönemlerde ödeniyor. 


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi 2017 1. taksit ödemeleri 10 gün sonra 1 Mart itibariyle başlıyor. Mükellefler ödemelerini 31 Mayıs'a kadar yapabiliyor.


Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesine yapılıyor. Ödemeler anlaşmalı bankaların kartları ile, ATM ve internet bankacılığı ile de yapılabiliyor. Ayrıca PTT ile de ödenen emlak vergisini e-belediye sistemi üzerinden ödemek de mümkün.


İkinci taksitlerin Kasım ayı içerisinde ödeneceği emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın değeri ve türüne göre belirlenen emlak vergisi oranları ile belirleniyor.


EMLAK CİNSİNORMAL YÖRELERBÜYÜKŞEHİRLER

KonutBinde 1Binde 2

İşyeriBinde 2Binde 4

AraziBinde 1Binde 4

ArsaBinde 3Binde 6


EMLAK VERGİSİ GEÇ ÖDEME CEZASI

Emlak vergisi borcunu zamanında ödemeyen mükelleflere aylık vergi cezası uygulanıyor. Bu ceza aylık yüzde 1.4 oranında hesaplanıyor. Gecikmenin yaşandığı her ay için bu bedel kesiliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön