28 / 04 / 2024

2018 yabancıya satışta önemli bir yıl olacak!

2018 yabancıya satışta önemli bir yıl olacak!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, “2018’in yabancı konut satışları açısından önemli bir yıl olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, darbe girişiminden sonra tüm ekonomide olduğu gibi gayrimenkulde de çok hızlı bir toparlanma yaşandığını belirterek, hedeflerine ulaştıklarını, “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyasıyla gayrimenkul sektörünün pozitif ivmesini sürdürmesine destek olduklarını söyledi.


Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Kurum, TÜİK verileri incelendiğinde de bu yıl içerisinde toplamda gerçekleşen ilk ve ikincil el konut satışlarının, geçen yıl rakamlarının üzerinde olduğuna işaret ederek, 2017’nin sektör ve ülke için verimli bir yıl olduğunu söyledi.


Teşvikler önemli

Bu yıl 1.27 milyar lira değerinde arsa alımı gerçekleştirdiklerini ve envanterlerindeki bazı arsaların doğrudan satışını gerçekleştirerek şirkete yeni arsa alımları için ek kaynak sağladıklarını belirten Kurum, “Bu yıl 9 adet gelir paylaşım ihalesini başarı ile tamamladık. Bu ihalelerde yaklaşık 13 milyar lira hasılat rakamına ulaştık” şeklinde konuştu.

 

Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sürdürdüğü kentsel dönüşüm sürecinin 2018’in önemli gündem maddeleri arasında yer alacağını vurgulayarak, özellikle İstanbul’da büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin geliştirilmesinin beklendiğinin altını çizdi.

 

Kredi faiz oranlarının makul seviyelere getirilmesinin konut sektöründe istikrarın sürdürülmesi adına önemli bir gelişme olacağını belirten Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ülkemizde artan güven ortamıyla konut ediniminde yabancılara sağlanan teşvikler sayesinde 2018’in yabancı konut satışları açısından önemli bir yıl olacağına inanıyoruz. 2018’de de yeni ihale edeceğimiz arsalarla, sektöre yön veren projeler üreteceğiz.”


 


Geri Dön