27 / 04 / 2024

2019'dan bu yana İzmir'de hangi yatırımlar yapıldı?

2019'dan bu yana İzmir'de hangi yatırımlar yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 6. birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde gerçekleştirildi. Tunç Soyer burada 2019'dan beri yapılan yatırımları tek tek açıkladı...



İzmir Büyükşehir Belediyesi merakla beklenen Kasım ayı olağan meclis toplantısının 6. birleşimi,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde gerçekleştirildi

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İzmir Büyükşehir Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısında önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçildiği tarih olan 2019'dan bu yana yaptıkları yatırımları açıkladı.

Başkan Soyer konuşmasının son bölümünde 2019 yılından beri İzmir’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Soyer’in konuşmasının satır başları şöyle:

-Körfez’e açılan yaklaşık olarak 300 kilometrelik yağmur suyu hattını tamamladık.

-İzmir tarihi boyunca yapılan yağmur suyu hattının yüzde 50'lik kısmını sadece 4 senede yaptık.

-İzmir’in 30 ilçesine yayılmış olan bu hareketle şehrimizdeki binlerce binanın deprem karnesini çıkarıyoruz.

-İzmir’in tam 6 bölgesinde 8 etap olarak, 820 bin metrekarelik dev bir bölgede kentimizin depreme dayanıklı, yeni mahallelerini kuruyoruz. Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe ve Örnekköy’de dönüşüm etaplar halinde, aynı anda başladı ve sürüyor.

-Halk Konut Kooperatifleri modeliyle, belediye garantörlüğünde vatandaşları  kendi evlerinin müteahhiti haline getirdik. Kooperatifçilik modelini bina ölçeğinde kentsel dönüşüme de taşıdık.. Türkiye’ye örnek olan bir kooperatifçilik modelinin temellerini de attık.

-Şimdiye kadar toplamda 49 kruvaziyer gemisini, 69 bin yabancı yolcusuyla İzmir’de ağırladık.

-Yaz sezonu boyunca süren İzmir - Midilli seferlerimizi başlattık.

-İzmir’in tarihi şehir merkezi Kemeraltı ve bağlantı noktalarını Tarihi Liman Kenti başlığıyla UNESCO Dünya Mirası geçici listesine dahil ettik.

-Kentimize yeni rotalar ve turizm ofisleri kazandırdık.

-İZFAŞ’ın gerçekleştirdiği fuarların sayısını 11’den 35’e yükselttik. Avrupa’nın 9 farklı noktasında kentimizi tanıtmak için İzmir ofisleri kurduk.

-2022'de turizmde tüm zamanların rekorunu kırdık ve 2 milyon 153 bin 881 turisti ağırladık.

2019 dan bu yana İzmir de hangi yatırımlar yapıldı?

-“Başka Bir Tarım Mümkün” felsefesiyle yürütmüş olduğumuz İzmir Tarımı programımızı İzmir’in refahını büyütmedeki en büyük kalemiz haline getirdik.

-İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’ni (İZTAM) kurduk.

-İzmir’de 5 bin 117 çobanımızdan alım garantisiyle almış olduğumuz sütleri Cumhuriyetimizin 100. yaşına armağan ettiğimiz Bayındır Süt Fabrikamızda işliyor, dünya pazarına sunuyoruz.

-İzDönüşüm tesisinde İzmir’in atıklarını İzmir’in ekonomisine kazandırırken, sokak toplayıcısı emekçilerimizi de istihdam ediyoruz.

-Yüzde 12 ile almış olduğumuz Narlıdere Metrosu’nu 7 Şubat 2024’te hizmete açıyoruz. Çiğli Tramvayı’nı da 14 Şubat tarihine açıyoruz.

-Buca Metrosu’muzun da temelini attık ve çalışmalara ivedilikle başladık.

-2026 yılı Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için kentimizin gençleriyle beraber başvurumuzu yeniledik ve finale kaldık.

-Çocuk Belediyesiyle dünyayı çocuklarımızın gözünden görmüş olduğumuz bir belediyecilik anlayışıyla İzmir’i bir çocuk şehri yapıyoruz.

-Örnekköy Yerleşkesi’nde açmış olduğumuz Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezimizde kadınlara istihdama yönelik kurslar veriyoruz.

-2019'da Sosyal Hizmetler Dairemizin bütçesi 202 milyon lira iken bu sene 937 milyon lira kullandık, 2024 yılı içinse 1.9 milyar öngördük. 2023 yılındaki artış oranı tam beş kat oldu. 2024 yılında da Sosyal Hizmetler Dairemizin bütçesini görev başlangıcıma göre 10 kat artırıyoruz.

-Düzenli sosyal yardım yaptığımız hane sayısı da 17 binden 80 bine çıktı. 2019 yılından bugüne 564 bin 289 vatandaşın kapısını tam 8 milyon 927 bin kere çaldık ve sosyal yardımlarımızı da ulaştırdık.

-2024 yılı sonunda İzmir için vaat etmiş olduğumuz 35 Yaşayan Parkımızın hepsini tamamlayarak kentimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 30 metrekareye çıkarıyoruz. Şu an söz konusu bu rakam 25 metrekare.

-Yaşayan Körfez Seferberliği için ayırmış olduğumuz bütçe 11 milyar 95 milyon TL. Bugün geldiğimiz noktada İzmir Körfezi’nin en büyük sorunlarından bir tanesi olan koku sorununu kalıcı bir biçimde çözdük.

-UNESCO programıyla, Tarihi Liman Kenti başlığıyla İzmir’in kalbi Kemeraltı, Kadifekale ve Basmane bölgesi UNESCO Dünya Mirası geçici listesine de dahil edildi. Kentimizde UNESCO alanlarının sayısını 2’den 6’ya çıkarmak için çalışıyoruz.

-2022 yılında Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda altyapı ve üst yapı yenileme çalışmalarımıza başladık ve tamamlanma aşamasına da geldik. Şimdiye kadar Kemeraltı’nın altına 700 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptık.

-CittaSlow Metropol Programı’nı dünyada ilk kez İzmir’de uygulayarak bu doğrultudaki temel adımlarımızdan birini attık.

TOKİ 32 ildeki 169 konut ve 28 ildeki 192 iş yerini satışa çıkarıyor!

Deprem bölgesindeki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzede başvurdu!

TOKİ'den Ordu'ya 200 konutluk iki yeni proje geliyor!


Geri Dön