27 / 04 / 2024

2020 emlak vergisi ne kadar?

2020 emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi yaklaşırken çok sayıda vatandaş emlak vergisi hesaplamasını araştırıyor. Peki 2020 emlak vergisi ne kadar? İşte bu merak edilenler...



1986 yılından bu yana belediyelere ödenen emlak vergisinin, mülk sahipleri tarafından her sene düzenli olarak ödenmesi gerekiyor. Türkiye sınırları içerisinde mülkleri bulunan vatandaşlar, her yıl iki kere emlak vergisini ödüyor. Senede iki sefer olmak üzere emlak vergisinin ilk taksiti mayıs, ikinci taksidi ise kasım ayında ödenmesi gerekiyor. 

Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisine konu olan taşınmazlara her sene "yeniden değerleme oranı" uygulanarak emlak vergisi hesaplaması yapılıyor. 

2020 emlak vergisi ne kadar?

2020 yılı için emlak vergisi artış oranı yüzde 22,58 olarak belirlendi. Örneğin 2019 yılında ödenen 100 TL'lik vergiyi, 2020 yılında 122,58 TL olacak şekilde ödemeniz gerekiyor.

Emlak vergisi oranları nedir?

Büyükşehir içinde kalan

meskenler için binde 1
binalar için binde 2
araziler için binde 1
arsalar için binde 3

Büyükşehir dışında kalan

meskenler için binde 2
diğer binalar için binde 4
araziler için binde 2
arsalar için binde 6

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi ödemesi yapacak vatandaşların öncelikle belediyelerin vermis olduğu beyannameyi doldurması gerekiyor. Beyanname için başvuru yapılırken vatandaşların yanlarından tapu, nüfus cüzdanı, (söz konusu bina ise) kullanım izninin fotokopilerini de yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Beyanname için konutun bulunduğu adres, mükellefin vergi numarası ve ikamet adresi de mutlaka bildirilmeleri şartı bulunuyor.

15 soruda emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman? Nasıl ödenir?


Geri Dön