02 / 05 / 2024

2020'nin 6 ayında her gün 316 kişi yeni evine taşındı!

2020'nin 6 ayında her gün 316 kişi yeni evine taşındı!

Bu yılın ilk yarısında İstanbul Avrupa Yakası'nda taşınma hareketliliği yüzde 40,7 azaldı...



CK Enerji Boğaziçi Elektrik'in Gayrimenkulun Enerjisi 2020 Raporu'nun yılın ilk yarısıyla ilgili sonuçları düzenlenen basın toplantısında duyuruldu. 

İstanbul Avrupa Yakası'ndaki 4,4 milyon elektrik abonesinin taşınma hareketliliğini ve elektrik tüketimini mercek altına alan rapora göre, ocak-haziran döneminde taşınma hareketliliği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40,7 azaldı ve 208 bin 667 oldu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu düşüşün büyük bir kısmı ikinci el gayrimenkule geçişlerdeki yavaşlama sebebiyle yaşandı. 

Söz konusu dönemde, ikinci el gayrimenkule geçişler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46,7 azaldı ve 151 bin 82'ye düştü. Yeni gayrimenkule taşınma hareketliliğinde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,4 düşüş kaydedildi ve ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısı 57 bin 585 oldu.

Yılın ilk yarısında her gün ortalama 316 abone yeni evine taşındı. Esenyurt, Küçükçekmece, Bahçelievler, Bağcılar ve Beylikdüzü en fazla taşınma hareketliliğinin görüldüğü ilçeler olarak kaydedildi. 

- Tüketiciler, yazlıklarına gitti 

Diğer yandan, bu dönemde ilçelerdeki mesken doluluk oranlarında da artış yaşandı. Arnavutköy, Beylikdüzü, Başakşehir, Çatalca, Esenyurt ve Silivri'de geçen yılın aynı dönemine göre doluluk oranlarında artış gözlendi.

Bu dönemde, tüketicilerin yazlık olarak kullandığı ve yılın belli dönemlerinde boş olan konutlarına geçişinin etkisiyle Çatalca ve Silivri gibi ilçelerde elektrik tüketiminde artış yaşandı. 

2020'nin ilk yarısında 624 bin konut satıldı!


Geri Dön