19 / 05 / 2024

2021'de en çok satılan araba markası belli oldu!

2021'de en çok satılan araba markası belli oldu!

Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında geçen yıl en çok tercih edilen otomotiv markaları belli oldu. İşte merak edilen o otomotiv markaları...



Ticaride Doblo tercihi devam etti

2.el online hafif ticari araç pazarında yıl toplamında 301 bin 470 adet satış gerçekleşti. Hafif ticari araçlar kategorisinde, Fiat Doblo 36 bin 809 adetle yılın en çok tercih edilen modeli oldu.

Ford Transit/Tourneo Courier 32 bin 115 adetle ikinci ve Fiat Fiorino 31 bin 220 satışla listenin üçüncü sırasında konumlandı.

Bu markaları 23 bin 350 adetle Ford Transit/Tourneo Connect, 20 bin 917 adetle VW Caddy, 16 bin 818 adetle VW Transporter, 13 bin 583 adetle Ford Transit, 13 bin 140 adetle Renault Kangoo, 11 bin 1 adetle Peugeot Partner ve 9 bin 51 adetle Citroen Berlingo takip etti.

2021 de en çok satılan araba markası belli oldu!

Günlük 450 binden fazla ikinci el araç datası analiz ediliyor

Makine öğrenmesi, yapay zeka ve büyük verinin birleşmesinden oluşan iş zekası seti Indicata, Türkiye'deki ikinci el online araç pazarını tarayarak günlük 450 binden fazla ikinci el araç datasını analiz ediyor.

Rapordaki satış verileri, ikinci el ticareti yapan 40 binden fazla kurum ve kuruluşun online pazarda verdikleri ilan verilerine dayanıyor. Bunlar arasında "Sahibinden, Arabam, Letgo, VavaCars gibi listeleme sitelerinin yanı sıra, OEM’lerin kurumsal 2.el web siteleri, Leaseplan, Intercity ve Otokoç" gibi yüksek adetli satışların gerçekleştiği kurum ve platformlar yer alıyor.

2021 de en çok satılan araba markası belli oldu!

Rakamlar içerisinde bireysel araç ilanlarına ait veriler bulunmuyor.

Online platformda ikinci el alım satım yapan kurumlar, sundukları araçların reklamlarını iki nedenle geri çekiyor. İlk olarak ilandaki araçların fiyatlarını değişen piyasa koşullarına göre revize eder ve ilanı tekrar yayınlıyor.

Indicata, bu reklamların ne zaman yeniden yayınlandığını da izler. İkinci olarak, ticaret kurumu, komisyoncusunu sattığı için ilandan çekilir ve yeniden satacağı bir komisyoncu için bir ilan yayınlar. Bu ikinci grup araç reklamları, yani reklamdan tamamen çıkarılmış araçlar satış olarak değerlendirilir.

Araba alacaklara büyük fırsat! 35 bin liraya kadar indirim yapılacak!

Liste belli oldu! 2022 yılının en ucuz sıfır otomobilleri!

Bitcoin'in değeri artacak mı?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Dolar Mart’ta 9.5 TL’ye mi düşecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön