29 / 04 / 2024

2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli ve memur 2022 ocak ayında yapılacak olan zammı merak ediyor. Ocak ayı öncesinde yılın ikinci yılında enflasyon oranları dikkate alınarak karar verilen emekli maaşı ve memur zammı için kritik süreç başladı...



Ocak ayı öncesinde yılın ikinci yılında enflasyon oranları dikkate alınarak karar verilen emekli maaşı ve memur zammı için kritik süreç başladı.Kararın netleşmesine son üç ay kala vatandaşlar “2022 emekli ve memur ocak zammı ne zaman belli olacak, ne kadar, kaç TL olacak?” sorularının cevaplarını araştrmaya başladı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Milyonları ilgilendiren ocak zammının ne kadar olacağı merak edilen konuların başında geliyor. Şu ana kadar 3 aylık veriler açıklanırken, açıklanan oranlar doğrultusunda yapılacak zam miktarı merakla bekleniyor. Alınan bilgiye göre; Temmuz-Eylül enflasyonu yüzde 4,23 oldu. Peki, emekli ve memur ocak zammı ne zaman belli olacak, ne kadar? İşte merak edilenler...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları 6 aylık enflasyon verilerine göre şekillencek. Memur ve emekli memurlar toplu sözleşme kapsamında Ocak ayında yüzde 5 zam alırken, ikinci 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü geçmesi halinde de fark alacaklar. Yüzde 3'ü aşan kısım enflasyon farkını gösterecektir.

2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

EMEKLİ OCAK ZAMMI İÇİN KRİTİK VERİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) taraffından dün Eylül ayı enflasyon verilerini açıklandı. Verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Eylül ayında yüzde 1.25 yükseldi. Böylece ikinci 6 aylık enflasyonun 3 aylık döneminin verisi belli oldu.

Temmuz-Eylül enflasyonu yüzde 4.23 oldu. 3 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin artış oranı yüzde 4,23 olurken, memur ve emekli memurlar için yüzde 3'lük artış oranının aşılması fark ortaya çıktı.

Ocak ayındaki %5'lik artışın yanı sıra 3 ayda %1,23 enflasyon farkı oluştu. Kesin oranlar için 3 veri kaldı. Ekim, Kasım, Aralık enflasyonu eklenecek, 15 milyondan fazla memur ve emeklinin artış oranı belirlenecek.

Milyonları ilgilendiren soruların cevapları!

Memur ve emekliler dikkat! 1.200 lira artış kapıda!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön