30 / 04 / 2024

2022 mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Tarımsal destek ödemeleri ne zaman ödenecek?

2022 mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Tarımsal destek ödemeleri ne zaman ödenecek?

Tarımsal destek ödemeleri ne zaman ödenecek, Tarımsal destek ödemeleri yattı mı? soruları hız kazandı. Peki son durum ne? İşte detaylar!



TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK 2022?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 501 milyon 273 bin 85 liralık tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kişisel sosyal medya hesabından 501 milyon 273 bin 85 liralık tarımsal destekleme ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara aktarılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, "501 milyon 273 bin 85 TL’lik tarımsal destekleme ödemelerini bugün itibari ile çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Bu ödemeler hayırlı ve bereketli olsun" şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

TARIMSAL DESTEK SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Tarımsal destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 2021 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir. Tarımsal destek sorgulaması yapmak için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapılması yeterli olacaktır.

TARIMSAL DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Tarımsal destek başvurularının nasıl yapıldığına dair sorular sıklıkla sorulmaktadır. İlk önce çiftçi kayıt sistemine kayıt olunması gerekiyor.
  • Bakanlık tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvuru yapılıyor.
  • Dilekçenin Tarım İl ya da İlçe Müdürlükçe yapılan inceleme sonucunda da başvurular olumlu sonuçlanıp onaylanırsa tarımsal destek ödemesi almaya hak kazanıyorsunuz.
  • Gübre desteği başvurusu yapabilmek için en az 1 dekar alana sahip olunmalıdır.
  • 50 dekardan fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları isteniyor.
  • Toprak analizi yaptırmayan çiftçiler yalnızca mazot desteği alabilecek ve gübre destek alabiliyorlar.
  • Destekleme için mazotun 100 TL' lik mazotun 50 TL' si devlet tarafından karşılanıyor.

TOKİ evleri ne zaman açıklanacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022?

2022 ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

Benzin ve motorin alacaklar elini çabuk tutsun! İşte 14 Ekim Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön