08 / 05 / 2024

2022 ÖTV indirimi olacak mı? ÖTV indirimi ne kadar olacak?

2022 ÖTV indirimi olacak mı? ÖTV indirimi ne kadar olacak?

ÖTV indirimine dair detaylar araç sahibi olmak isteyen kişilerce araştırılıyor. İşte 2022 ÖTV indirimine dair son detaylar!



TESK BAŞKANI ÖTV İNDİRİMİ TALEP ETTİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konsederasyonu(TESK), ticari araçlar için ÖTV indirimi yapılması gerektiğini belirtti. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamasında bazı noktalara dikkat çekti.

Sektörde yer alan ve faaliyet gösteren ticari araçlar için bir defa olmak üzere ÖTV indirimi yapılmasını talep eden Palandöken, "Otomobildeki kur artışı yüzde 100'ün üzerinde. Bu durumda daha önce yüzde 45 ÖTV'ye tabi bir otomobilin bugünkü ÖTV oranı yüzde 80 gibi bir sayıya ulaştı.  Bunun ileri seviyesi olarak vergisiz fiyatı 200 bin liranın altında otomobil kalmadığı için en düşük ÖTV oranı yüzde 80'e çıkmış durumda. Bu da araç fiyatlarının ekstra artmasına sebep oluyor. 2015 yılında olduğu gibi ticari araçlar için yeniden bir defaya mahsus ÖTV indirimi yapılmalı" diye konuştu.

Palandöken, araç fiyatlarının yükselmesi ile son günlerde zorunlu trafik ve kaskı primlerinin de bir hayli yükseldiğine dikkat çekti;

"ÖTV matrahı güncellenmediği için araçların ÖTV oranları ve dolayısıyla satış fiyatları 3 kat arttı. Sigortasızlığın önüne geçmek ve piyasaların canlanması için bir defa olmak üzere ÖTV oranları sıfırlanmalı ve yine ÖTV oranlarının eski seviyesine dönmesi için matrah güncellemesine gidilmeli.”

ÖTV İNDİRİMİ BEKLENİYOR!

ÖTV indirimi vatandaş tarafından bekleniyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında ikinci el araçlara 6 ay ve 6 bin kilometre sınırına karar verildi. Düzenleme yatırım amaçlı araç alımının önüne geçmiş olsa dahi, artan fiyatlar nedeniyle bayilerde sıfır araç bulunması zorlaştı.

Otomobil alımlarına yönelik BBDK’nın getirdiği kredi sınırı ve kredilere erişim sıkıntısı da araç alımını zorlaştıran etkenlerde bulunmaktadır.  Bu sebeplerle beraber Palandöken’in yaptığı talep üzerine vatandaşlar ÖTV indiriminin gelmesini bekliyor.  ÖTV indirimi ile ilgili ise henüz net bir gelişme yaşanmadı.

Prefabrik yapı malzemeleri nelerdir?

Online tapu işlemleri nasıl yapılır?

KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK faizleri silindi mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön