29 / 04 / 2024

2022 teknoloji milyarderlerine yaramadı! Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg…

2022 teknoloji milyarderlerine yaramadı! Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg…

Şirketleri ve yaptıkları hamlelerle her gün haberlere konu olan ünlü teknoloji devlerinden bazıları yeni yıla fakirleşerek girdi.



Dünyanın en zenginleri listesinin ilk sıralarını tutan bazı teknoloji milyarderi iş insanları için 2022 maddi açıdan pek olumlu geçmedi.

Geçen yıl serveti en fazla eriyen milyarderler arasında Elon Musk, Jeff Bezos ve Mark Zuckerberg de yer aldı.  Dünya çapında etkisini gösteren ekonomik dalgalanmalar pek çok şirket için 2022 yılında işleri epey güçleştirdi.  Zenginliğine zenginlik katan şirketlerin yanı sıra, başarılarıyla adından söz ettiren bazı şirketler ise 2022 yılından umduğunu bulamadı.  Bu durum, en az şirketleri kadar ünlü bazı milyarderlerin de servetlerinin küçülmesine neden oldu.

Peki 2022 yılında fakirleşen milyarderler kimler oldu? Serveti eriyen teknoloji devi iş adamları kimler? Başka hangi milyarderler listede? İşte ayrıntılar…

BILL GATES VE ALPHABET YÖNETİCİLERİ DE LİSTEDE

Bloomberg’de yer alan Index raporu, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Rapora göre teknolojinin amiral gemisi şirketlerin CEO’ları Elon Musk, Mark Zuckerberg Jeff Bezos, Bill Gates ve Alphabeth’in yöneticileri Larry Page ile Sergey Brin için geçen yıl işler yolunda gitmedi.  Senenin başlarından itibaren bu isimler toplam 427 milyar dolarlık kayba uğradı.

 2022 teknoloji milyarderlerine yaramadı! Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg…

Twitter’ı satın almasıyla yılın ikinci yarısının en çok konuşulan isimlerinden olan Elon Musk, bu satın alma için finans kaynağına ihtiyaç duyunca 4 milyar dolarlık Tesla hissesi satmak zorunda kaldı. Şirket hisseleri son dönemde gerileme yaşarken, son iki yılın en düşük seviyesine inmiş durumda.

Şirkette değişikliklere giden ve yeni bir düzeni yerleştirmeye çalışan Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra hayata geçirdiği radikal kararlarla da çok konuşuluyor. Musk, Twitter çalışanlarının daha fazla mesai yapmasını talep ederken, kurallara karşı çıkan çalışanlar ise şirketle yollarını ayırmaya devam ediyor.


Geri Dön