29 / 04 / 2024

2022, teknoloji devlerine yaramadı! Toplam zararları 457 milyar dolar!

2022, teknoloji devlerine yaramadı! Toplam zararları 457 milyar dolar!

Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg  dahil 10 teknoloji milyarderi yılı zararla kapatıyor. Toplam 457 milyar dolar zarar ettiler.



Devasa servetleriyle milyonlarca insanın yerlerinde olmak isteyeceği ve servetleriyle çok sayıda küçük ülkenin bütçesini geride bırakan  teknoloji milyarderleri açısından iç açıcı bir yıl olmadı.

Teknoloji milyarderlerinin bireysel servetlerinde bu yıl düşüş olurken, 10 Teknoloji devi yılı toplam 457 milyar dolarla kapatıyor.

2022 YILI ONLAR İÇİN TALİHSİZ BİR YIL OLDU

Günümüzde ekmek – su gibi ihtiyaç haline gelen teknolojik ürünler sayesinde hayal edilmesi bile zor servetler yapan teknoloji devleri 2022 yılını iyi geçirmedi.  Pandemi döneminde teknolojik ürünlere talepte patlama yaşanırken, teknoloji şirketleri de karlarını 2 katına çıkarmıştı. Ancak bu karlı dönem sona ermiş görünüyor.

Habertürk’te yer alan habere göre, Dünya devi şirketler son 3 yılda zirveye ulaşan büyüme çizgisini yavaşlatırken, hisse senedi değerlerinin düşmesi, teknoloji milyarderleri  için yüz milyarlarca dolarlık zararla sonuçlandı.

2022, teknoloji devlerine yaramadı! Toplam zararları 457 milyar dolar!

EN ÇOK ABD’Lİ ŞİRKETLER ETKİLENDİ

Bu zarardan en çok etkilenen şirketler ise ABD’den çıktı.  Buna karşın  tüm teknoloji devleri ise büyük boyutta zarara uğramadı. Alibaba Grup’un kurucusu Jack Ma, 6.05 milyar dolar ile yılı en az zararla kurtaranlardan olurken, TikTok'un ana şirketi ByteDance'in kurucusu Zhang Yiming , 2022’nin  kazananları arasına girdi. Çinli girişimcinin serveti 10 milyar doların üzerinde artarak 55 milyar dolara yükseldi.


Geri Dön