Arsa ve Arazi

2022'de 20 milyon metrekarelik Hazine arazisi kiraya verilecek!

2022'de kiralaması yapılacak Hazine arazileri tespit edildi. Buna göre; 2022 senesinde 20 milyon metrekarelik hazine arazisi için ilan verilecek.Milyonlarca metrekare büyüklükteli araziler aromatik ve tıbbi bitki bahçeleri haline getiriliyor

Çiftçilerin kiraladığı Hazine arazileriyle yerli üretime katkıda bulunuluyor. Milyonlarca metrekare büyüklükteli araziler aromatik ve tıbbi bitki bahçeleri haline getiriliyor. 

2017 Kasım'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde start verilen proje kapsamında Hazine taşınmazları 10 seneliğine kiralandı. Değeri 100 bin Türk Lirası olarak belirlenen gayrimenkullerin kirası, senelik 100 TL civarında oldu. Buradaki amacın yerli üretimin canlandırılması, kozmetik ve ilaç sektörlerinde kullanımı yapılan 139 farklı çeşit tıbbi ve aromatik bitkiyi yetiştirmek olarak belirtildi. 

Peki 2022'de çiftçiler için aynı imkan sunulacak mı? 2022'de kiraya verilecek Hazine arazileri belli oldu mu? İşte milyonların beklediği o haber...

34,3 milyon metrekare alan kiralandı

Bugüne kadar 68 kentte 34,3 milyon metrekare büyüklükteki hazine taşınmazının kiraya verildiği belirtildi. Bu kiralamalarda dikkat çeken kentler ise Tokat, Kütahya ve Balıkesir olarak belirlendi. Balıkesir'de 5,6 milyon metrekare, Kütahya'da 4,6 milyon metrekare ve Tokat'ta ise 2,6 milyon metrekarelik alanın kiraya verildiği ifade edildi. 

En çok talebi lavanta yetiştiriciliğinde olduğu belirtilirken, ilaç gıda ve kozmetik gibi pek çok sektörde kullanılan lavanta fidelerinin toprakla buluşması sağlandı. Bu bitki için yaklaşık 20,2 milyon metrekarelik büyüklükte arazinin kiraya verildiği belirlendi.

20 milyon metrekare arazi ilana çıkarılacak

Projeyle beraber toprak işleniyorve sonuçta üretilen ürün ekonomiye kazandırılmış oluyor ve istihdam fırsatı da sağlanıyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre; 2022'de de kiralaması yapılacak alanlar tespit edildi. Buna göre; 2022 senesinde 20 milyon metrekarelik hazine arazisi için ilan verilecek. Bu uygulamalardan faydalanmak isteyen kişilerin, Milli Emlak şefliklerine başvuru yapması gerekiyor.

34,3 milyon metrekarelik Hazine arazisi rayiç bedelden kiraya verildi!

Son dakika! Doğal gaz yardımı tarihi açıklandı!

Araç sahiplerine müjde! Motorin ve benzine 4 TL İndirim geliyor...

Sigara fiyatlarına zam geldi! En ucuzu 23,50 TL! İşte güncel sigara fiyatları...

Son dakika taşıt kredisi almak isteyenler dikkat! Resmen belli oldu!