02 / 05 / 2024

2022’de akıllı telefon sevkiyatları yüzde 6,7 oranında düştü!

2022’de akıllı telefon sevkiyatları yüzde 6,7 oranında düştü!

Sevkiyatların azalmasına sebep olarak rekor düzeydeki enflasyon oranları, dünya genelinde yaşanan bölgesel çatışmalar ve diğer makroekonomik sıkıntılar gösteriliyor. Piyasalar ne yapacaklarını bilemezken çeşitli adımlar atılıyor. İşte haberin devamı…



Peki, telefon fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Tedarik zinciri sorunları, artan enerji fiyatları, işgücü kıtlığı ve yüksek girdi maliyetleri nedeniyle küresel ticari mal enflasyonu telefon piyasasını da etkiledi. Ve akıllı telefon fiyatları 2022'ye kadar daha da artmaya devam edecek.

2022’de akıllı telefon sevkiyatları yüzde 6,7 oranında düştü!

(Yıllara göre artan akıllı telefon fiyatları)

2021'de akıllı telefon fiyatları küresel olarak yükseldi ancak enflasyon artacak dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı hissedilmektedir.

2021'de akıllı telefon şirket sahipleri, pazar payını kaybetme korkusuyla fiyatları önemli ölçüde artırma yapmadılar, bu nedenle maliyetleri korumak için 2022'de başka stratejiler devreye sokmayı planlıyor.  Akıllı telefonlarda kullanılacak çoğu pahalı malzemede daha ucuz alternatifine gidilmesi planlanıyor.

Sınırlı sayıdaki fırsatı kaçırmayın! 31 Ağustos 2022 XİAOMİ Redmi Note 11 fiyat listesi

Özelliklerini yazmaya sayfaların yetmediği yeni Galaxy! Samsung Galaxy S22 Ultra 30 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Bu fiyata kendi segmentinde telefon yok! Huawei P40 Lite 128 GB kaçırılmayacak 28 Ağustos 2022 fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön