27 / 04 / 2024

Akıllı telefon pazarı yüzde 8 daraldı

Akıllı telefon pazarı yüzde 8 daraldı

Akıllı telefon pazarı yüzde sekiz oranında daralarak son on yılın en düşük üçüncü çeyrek seviyesine geriledi. İşte ayrıntılar...



Counterpoint Research'ün alınan verilerine göre, telefon talebinin çoğunun gelişmiş pazarda azalması sebebi ile küresel akıllı telefon pazarı yüzde sekiz oranında küçülerek son on yılın en düşük üçüncü çeyrek seviyesine kadar geriledi.

Counterpoint'in Reuters ile paylaştığı veriler, Çinli Xiaomi, Oppo ve Vivo şirketlerinin de dahil olduğu ilk beş markanın payının son üç yılın en düşük seviyesine gerilediğini kaydetti.

Yayınlanan rapor, pazarda devam eden daralmanın, sevkiyatları 3'ncü çeyrekte yüzde sekiz oranında azalan Apple gibi şirketlerin gelecekteki kazançlarını azaltabileceği korkusunu körüklediği kaydedilirlen, Samsung'un bu dönemde satış hacminde yüzde on üçklük bir düşüş olduğu belirtildi.

Akıllı telefon pazarı yüzde 8 daraldı

Öte yandan bu çeyrek dönemde pazar payı kazananlar içinde Huawei markası da yer alıyor. Huawei, Amerlka'nın katı uygulamalarına rağmen, bu senenin başlarında gelişmiş bir yerli üretim çip kullanan Mate 60 Pro akıllı telefonu ile sektördeki yerini artarak güçlendirdi. Öte yandan Counterpoint, eylülde satışa sunulan iPhone 15 serisini Amerika, Avrupa ve Kore gibi gelişmiş pazarlarda yükseltmeyi canlandırmaya yardımcı olabilecek bir faktör olarak kaydetti. Bu kapsamda pazar araştırma şirketi tarafından yapılan açıklamada, "Güçlü bir eylül ayının sonrasında, iPhone 15 serisinin tam etkisiyle ivmenin sen sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz." belirtildi.

AKILLI TELEFONLAR İÇİNDE NE VAR?

Akıllı telefonları üretmek için altın, bakır, gümüş, lityum ve kobaltın da içinde olduğu otuz kadar çok farklı element kullanılıyor. Bu telefonlarda görüntünün çok parlak olmasını sağlayan renkler için de itriyum, terbiyum ve disprosyum gibi dünyada oldukça az bulunan elementlerden kullanılıyor.

128 GB Casper VIA M30 Plus BİM'de satışa çıkıyor! İşte indirimli fiyatı

iQOO Z8 ve Z8x: Fiyat performansın ve uzun pil ömrünün yeni adresi!

En iyi ekrana sahip telefonlar belli oldu!

OnePlus 12'nin özellikleri ortaya çıktı: Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve daha fazlası!

 


Geri Dön