27 / 04 / 2024

Almanya'da perakende satışlar, Mart ayında yıllık yüzde 8,6 düştü!

Almanya'da perakende satışlar, Mart ayında yıllık yüzde 8,6 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Almanya'da reel perakende satışlar, özellikle gıda ürünlerinde yükselen fiyatların Almanların satın alma konusunda isteksizliğini etkilemesi sebebiyle Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,4 ve yıllık bazda yüzde 8,6 geriledi.



Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), merakla beklenen perakende satışlara ilişkin Mart 2023 geçici verilerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış reel perakende satışlar, Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,4 düştü. Yine verilen bilgilere göre, söz konusu satışlar, bir önceki senenin aynı dönemine göre de yüzde 8,1 geriledi ve beklentilerin altında kaldı.

Almanya da perakende satışlar, Mart ayında yıllık yüzde 8,6 düştü!

Yine verilen bilgilere göre, Almanya'da perakendeciler birçok müşterinin satın alma gücünü azaltan yüksek enflasyondan muzdarip olurken, piyasalarda beklenti söz konusu satışların Mart ayında aylık yüzde 0,4 artması şeklindeydi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), Mart ayında gıda ürünlerine talebin düşük olduğunu kaydederken, söz konusu bu ürünlerde perakende satışlar Mart 2022’ye göre reel olarak yüzde 10,3 oranında düşüş gösterdi.


Geri Dön