27 / 04 / 2024

2022'de milyarderler listesi ters takla attı!

2022'de milyarderler listesi ters takla attı!

2022, küresel piyasalarda para politikasının sıkılaştırıldığı fırtınalı bir yıl oldu, ancak milyarderlerin serveti çöktü. Tesla patronu Elon Musk, 100 milyar doları aşan eksi ile en büyük kaybı yaşadı. 2022 yılında Rus oligarklarına uygulanan yaptırımlar da servet dağılımındaki en önemli gelişmelerd



2022’de dünyanın en zenginleri için işler o kadar da iyi gitmedi.

Dünyanın milyarderleri, Ocak ayında teknoloji hisselerinin düşmesiyle birlikte yıla milyarlarca dolarlık zararla başladı. 

Milyarder servetindeki çöküş, Mart ayında Fed'in faiz artırımıyla başlayan sıkılaştırma dalgasının ortasında küresel borsalardaki kayıplarla derinleşti.

 2022 de milyarderler listesi ters takla attı!

2022'de Tesla CEO'su Elon Musk 106 milyar dolar, Jeff Bezos 76 milyar dolar ve Bill Gates 22 milyar dolar kaybetti.

2022 Tesla devalüasyonundan sonra şirketin piyasa değeri 500 milyar doların altına düştü.

Gelişme, Tesla CEO'su Musk'ı Bloomberg'in milyarderler listesinde ikinci sıraya düşürdü.

Fransız lüks imparatorluğunun başı Bernard Arnault birinci oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön