13 / 05 / 2024

2023 Bekçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 1. Dönem bekçi alımı başvuru sonuçları belli oldu mu?

2023 Bekçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 1. Dönem bekçi alımı başvuru sonuçları belli oldu mu?

18 Ocak - 3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvuru işlemlerinin ne zaman açıklanacağı gündemde yer alıyor. Peki, 2023 Bekçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...



Milliyet'te yer alan detaylara göre, 18 Ocak - 3 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçemkeştirilen Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvuru işlemlerinden sonra sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 

Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için görevlendirilecek olan bekçiler, başvuru sonuçlarının ne olduğunu sorguluyor. Son zamanlarda gündemden düşmeyen bekçi alımı başvuru sonuçları belli oldu mu, ne zaman belli olacak soruları yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

2023 Bekçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 1. Dönem bekçi alımı başvuru sonuçları belli oldu mu?

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesindeki son güncel duruma bakıldığı zaman bekçi alımı başvurularının sonuçları henüz açıklanmamış. Konuya ilişkin duyuru yayımlandığında haberimiz güncellenecektir.

Öte yandan, Türkiye İş Kurumu, 50 ili kapsayan bekçilik alımı için iş ilanı yayımladı. Adayların, bekçi alımı için gereken koşullara uygun olması gerekiyor. 

Başvuru yapacak kişilerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, siyasi parti üyeliği bulunmaması, herhangi bir sağlık problemi olmaması ve kamu haklarından mahrum olmamaları gibi şartlar aranıyor. Ayrıca, bekçi alımı için belirlenen 50 farklı şehirde ikamet etme koşulu aranıyor.

Bekçi alımı için en önemli şartlardan bir diğeri ise Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan geçerli bir puanın alınmış olması. Bekçilik gibi pek çok kamu işi de KPSS puanına göre yapılan yerleştiriliyor.

Türkiye İş Kurumunca yapılan bekçi alımı duyurusu ile 50 farklı şehirde alım yapılacağı açıklandı. Bu şehirler arasında İstanbul, İzmir,  Ankara  gibi büyükşehirler de bulunuyor. Bekçi alımı için belirlenen şehirler arasında Konya, Aksaray, Kastamonu, Edirne, Zonguldak, Mersin, Hatay, Aydın, Çorum, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Antalya, Sakarya, Balıkesir,  Çanakkale, Antep, Manisa, Kırklareli, Bursa, Kayseri, Gaziantep, Kocaeli ve Eskişehir yer alıyor.

Aile Bakanlığından sosyal destek ödemesine okkalı zam müjdesi! Ödemeler yüzde 50 arttırıldı!

Belediye KDV'den muaf iki arsa satacak! Konut imarlı bu arsaları sakın kaçırmayın!


Geri Dön