15 / 05 / 2024

2023 bekçilik başvuru sonuç sorgulama! Bekçilik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

2023 bekçilik başvuru sonuç sorgulama! Bekçilik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bekçi olmak isteyen vatandaşlar, merakla 2. Dönem bekçilik başvuru sonuçlarını araştırmaktadır. İşte 2023 bekçilik başvuru sonuçlarına dair detaylar!



2023 BEKÇİLİK SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? BEKÇİLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik başvuru işlemleri 3 Şubat tarihinde sona erdi. Bekçi alımı başvuru neticeleri hala açıklanmadı. Bu konu ile ilgili olarak resmi bir açıklama yapıldığı zaman haberimizde yer vereceğiz.

2023 BEKÇİ ALIMI SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL ÖĞRENİLİR?

Bekçi alımı başvurularının neticeleri pa.edu.tr web adresi üstünden açıklanacak. Adaylar T.C kimlik numarası ile birlikte e-Devlet şifreleri ile bekçi alımı başvuru neticeleri öğrenebilecek.

Adaylar ne zaman ve nerede sınava katılacakları www.pa.edu.tr web adresinden açıklanacak. Bu bilgilere ek olarak da adaylara posta yolu ile ya da değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacak. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların sınav tarihleri kesinleştikten sonra web üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilmiyor. İnternet ilanının takip edilmemesinden dolayı kişiler, şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

BEKÇİ OLDUKTAN SONRA POLİS OLUNUR MU?

Bekçilikte kademe ilerlemesi olup bu yalnızca kıdem almak olarak ortaya çıkar. Bekçilikten polisliğe geçiş kanunen mümkün gözükmemektedir. Bekçilerin polis olabilmeleri için iki durum bulunmaktadır. Bunlardan birincisi ilgili kanunların tekrar düzenlenmesi ya da istifa edilmesidir.

2023 BEKÇİLER AYLIK NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Üniversite mezunu olan bir bekçinin maaşı; 14.196 TL'dir.

Evli olan bir bekçinin maaşı: En düşük evli ve ilkokul mezunu olarak görev yapmış olan bekçi maaşı 12 bin 500 TL'dir.

BEKÇİ YÜKSELEBİLİR Mİ?

Terfi alabilmek için en az üç yıl bekçi olarak çalışmış olması gereklidir. Ayrıca adli sicil kaydınızın da temiz olması gerekmektedir. Burada bahsedilen terfi ve yükseliş bekçilik için geçerlidir.


Geri Dön